Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Το διήμερο Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θέμα του δημοψηφίσματος ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

Σε δημοψήφισμα προχωρούν οι δικηγόροι, στους Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας, αύριο Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 με θέμα το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου , όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «οι Έλληνες Δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα βέλη ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας». Όπως υπογραμμίζουν «Πρωταρχικό μέλημα των πρωτοβουλιών του Δικηγορικού Σώματος είναι η προστασία της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου».

Στο δημοψήφισμα, που γίνεται κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 138 του Κώδικα Δικηγόρων, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Δικηγόροι προκειμένου να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι, το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, Ασφαλιστικό Βιβλιάριο κ.ά.).

Σύμφωνα με την πρόσφατη αναλυτική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.dsa.gr), δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Δικηγόροι που είναι μέλη του Δ.Σ.Α., εγγεγραμμένοι μέχρι και την 28/11/2014, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.

Στον ΔΣΑ, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε είκοσι(20) εκλογικά τμήματα. Τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Ένα με το ΝΑΙ στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το ΟΧΙ στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης (αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας ή καμία αντίδραση) και λευκό ψηφοδέλτιο.

Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, η ΕΙΣΟΔΟΣ θα είναι από την οδό Ακαδημίας, και η ΕΞΟΔΟΣ από την οδό ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, όπως θα δείχνουν οι σχετικές πινακίδες.

Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας παρακαλούνται οι συνάδελφοι, αφού ψηφίσουν, να αποχωρούν αμέσως από τους χώρους ψηφοφορίας και τους διαδρόμους και να ακολουθούν τις οδηγίες των εφορευτικών επιτροπών και των εντεταλμένων υπαλλήλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.