Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

9 πράγματα που είναι πολύ δύσκολα να επιτευχθούν, αν έχετε μικρά παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μικρά παιδιά χρειάζονται χρόνο για να φέρουν εις πέρας συγκεκριμένα πράγματα και δεν μιλάμε μόνο για τα πιο δύσκολα σενάρια όπως ο ολοκληρωμένος ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας ή η εκπαίδευση της τουαλέτας.

Γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή από την πλευρά των γονέων. Εδώ είναι ορισμένα πράγματα τα οποία για να τα (ξανα)κάνετε πρέπει να περιμένετε μέχρι τα παιδιά σας να μεγαλώσουν λιγάκι.

Χανγκόβερ
Ξεχάστε τα παλιά χανγκοβερ που κάνατε με τον σύζυγό σας. Το να βγείτε μια μέρα έξω και να πιείτε ένα ποτό ναι επιτρέπεται αλλά το χανγκόβερ είναι τόσο, μα τόσο, τόσο δύσκολο να διαχειριστεί κανείς όταν έχει παιδιά.

Ύπνος
Μιλάμε για εκείνους τους ύπνος που κάνατε μια μέρα π.χ που έβρεχε και το μόνο που θέλει κανείς είναι να χουχουλιάζει και να κοιμάται όλη μέρα. Τώρα με τα παιδιά το σώμα σας ξυπνά μόνο του πιθανότατα κατά τις 7:30 το πρωί ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, όταν κάποιος κάνει επιδρομή στο κρεβάτι σας!

Ρεπό μια μέρα που είστε άρρωστη
Αν είστε γονέας και το παιδί σας είναι κάτω των 2 ετών όχι μόνο ρεπό αλλά ούτε να αρρωστήσετε δεν επιτρέπεται!

Εργασία από το σπίτι
Αν η δουλειά σας είναι γραφείου αλλά κάποτε μπορούσατε να μεταφέρετε τη δουλειά στο σπίτι θα έχετε διαπιστώσει πλέον ότι με ένα μικρό παιδί στο σπίτι είναι δύσκολο να παραμείνετε συγκεντρωμένη για περισσότερα από 25 δευτερόλεπτα.

Καυγάς με τον σύζυγο
Σίγουρα, μπορείτε να διαφωνήσετε με το σύζυγό σας όταν τα παιδιά είναι τριγύρω αλλά χωρίς επιθετικότητα. Εκτός αυτού, ας είμαστε ειλικρινείς: οι προσβλητικές λέξεις έτσι κι αλλιώς δεν είναι αποτελεσματικές.

Απλά να μην κάνετε τίποτα
Όπως εκείνες τις μέρες όταν δεν είχατε παιδιά και δεν κάνατε τίποτα απολύτως. Κυριολεκτικά τίποτα. Τώρα, το να μην κάνετε τίποτα, μάλλον δεν γίνεται κι αυτό επειδή όλη μέρα τρέχετε πίσω από τα παιδιά αλλά ακόμη κι όταν δεν τρέχετε το μυαλό σας και η σκέψη σας είναι σε εκείνα.

Μανικιούρ
Δεν μιλάμε για μανικιούρ σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς γιατί μισή ωρίτσα ίσως καταφέρνετε να την ξεκλέψετε αλλά για μανικιούρ στο σαλόνι σας. Είναι ακατόρθωτο με ένα παιδί που θέλει διαρκώς την προσοχή σας!

Να κρατήσετε την κουζίνα καθαρή
Γενικότερα είναι δύσκολο ένα σπίτι με παιδιά να παραμείνει καθαρό για περισσότερη από μισή ώρα, πόσο μάλλον η κουζίνα. Το να καθαρίζετε την κουζίνα με τα παιδιά στο σπίτι είναι σαν να τρώτε μπισκότα ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας!

Να δείτε ειδήσεις
Στις μέρες μας οι περισσότεροι αποφεύγουν να βλέπουν ειδήσεις αλλά αν προσπαθήσετε να δείτε ειδήσεις για να πάρετε μια μικρή γεύση από το τι συμβαίνει στον κόσμο, δύσκολα θα τα καταφέρετε. Για τον καιρό, ούτε λόγος!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.