Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Υπέκλεψε προσωπικά τους αρχεία και τους απειλούσε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος μιας 28χρονης κοπέλας.

Για υπόθεση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα και εκβίαση κατηγορείται μια 28χρονη κοπέλα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής σε βάρος της 28χρονης, για παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων και για εκβίαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 28χρονη αφού απέκτησε παράνομη πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τόσο της παθούσας όσο και του πρώην συντρόφου της, στη συνέχεια προώθησε τα αρχεία αυτά στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των προαναφερόμενων, απειλώντας τους ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, η παθούσα κατήγγειλε ότι δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άτομο που της ζητούσε να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να μη διαρρεύσει τα υποκλαπέντα ψηφιακά αρχεία στη δημοσιότητα.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, πραγματοποιήθηκε χθες πρωινές ώρες, έρευνα στην οικία της 28χρονης, σε περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.