Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Σχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια πριν από τη ΔΕΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου και πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το τελικό κείμενο για τα «κόκκινα» δάνεια, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, στο σχέδιο – ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια θα προκρίνεται η λύση του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Συγκεκριμένα, μία σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις θα επιτρέψει τον εξωδικαστικό διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες. Όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια, οι ρυθμιστικές προτάσεις είναι ακόμη υπό εξέταση.

Για τα επιχειρηματικά δάνεια, ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να εφαρμόσει ρυθμίσεις «αλά καρτ». Αυτό σημαίνει ότι θα εξετάζεται καθεμία επιχείρηση ξεχωριστά, με σκοπό να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις οφειλές της προς το Δημόσιο, αλλά και τη βιωσιμότητά της, με βάση business plan και αναλόγως θα κρίνεται η τύχη της.

Επίσης, στόχος των ρυθμίσεων είναι να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός – να μην ευνοούνται κάποιες επιχειρήσεις σε βάρος άλλων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας: «Μην περιμένουν οι μπαταξήδες ότι θα υπάρχει ένα γενικό συγχωροχάρτι. Με την εξής έννοια: Φτωχή επιχείρηση και πλούσιος επιχειρηματίας δεν νοούνται».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.