Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Έκτακτα μέτρα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επί ποδός η Τροχαία σε όλους τους βασικούς οδικούς άξονες.

Έκτακτα και ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα θα λάβει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολύνει την μετακίνηση των εκδρομέων, ενόψει της εξόδου για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Στο πλαίσιο αυτό, περιπολικά αυτοκίνητα, δίκυκλα αλλά και συμβατικά οχήματα, θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως είναι η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν.Μουδανιών, η Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, η Επ. Οδός Θεσσαλονίκης – Ν.Μηχανιώνας, η Εγνατία Οδός, η Π.Α.Θ.Ε και η Περιφερειακή Οδός.

Παράλληλα, τροχονόμοι θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους-εξόδους πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Επίσης, στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ειδικά συνεργεία θα προβαίνουν σε συστηματικούς ελέγχους των επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτατα, μέθη, παραβίαση σηματοδοτών, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης-κράνους), οι οποίες οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση των οχημάτων τους στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το τριήμερο θα τεθούν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, που θα ισχύσουν στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ αυτής, την Πέμπτη (14-08-2014) κατά τις ώρες 16.00 - 22.00 και την Παρασκευή (15-08-2014) κατά τις ώρες 08.00 - 13.00.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα τροχαία ατυχήματα, απαιτείται η ουσιαστική συμβολή των ιδίων των οδηγών και των πεζών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.