Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο φετινό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ασθενής είναι ένας 85χρονος, που μένει στην ανατολική Αττική.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για το 2014 ανακοίνωσε σήμερα το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, ο ασθενής είναι ένας 85χρονος, που μένει στην ανατολική Αττική, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν δίνει περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Όπως αναφέρει το κέντρο, ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί σταθερά κατά τους θερινούς μήνες τα πέντε τελευταία χρόνια από το 2010 στη χώρα μας και ανθρώπινα κρούσματα λοίμωξης έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, ωστόσο οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού δεν μπορούν να προβλεφθούν απόλυτα.

Όμως βάσει των δεδομένων της επιδημιολογικής επιτήρησης σε ζώα από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν δείξει την κυκλοφορία του ιού στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά το πρώτο ανθρώπινο κρούσμα διαγνώστηκε σχετικά αργά στη φετινή περίοδο μετάδοσης, παρά την κλινική εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, και σε νέα περιοχή κυκλοφορίας του ιού.

Σημειώνεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου αφορούν συνήθως ηλικιωμένους, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.