Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Μόνο η ανατροπή του 1/10 θα οδηγήσει σε ΑΣΕΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότεροι από 40.000 οι αδιόριστοι φιλόλογοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί.

Το γεγονός ότι έχουν απομείνει 439 αδιόριστοι διοριστέοι του ΑΣΕΠ του 2008 λειτουργεί ως τροχοπέδη για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ, αλλά και ακόμα και να βρεθούν 800-850 πιστώσεις και απορροφηθούν όλοι οι διοριστέοι το Υπουργείο δεν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε διαγωνισμό για ελάχιστες θέσεις αφού θα διεκδικηθούν, όπως έχει δηλώσει ο κ. Λοβέρδος, από 30.000 πτυχιούχους.

Η μοναδικά λύση για την πραγματοποίηση διαγωνισμού ΑΣΕΠ είναι η ανατροπή του 1/10, γεγονός που το έχει επισημάνει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στiς κατά καιρούς συνεντεύξεις του. Σήμερα στο Mega δήλωσε ότι θα καταβληθούν, με ευθύνη της κυβέρνησης, προσπάθειες ώστε να αλλάξει ο πιο πάνω συσχετισμός και να προχωρήσει το yπουργείο στη διενέργεια ΑΣΕΠ που τον χαρακτήρισε ως μονόδρομο.

Πάντως σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι μεγάλος αφού οι διαγωνισμοί των εκπαιδευτικών προσελκύουν χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Στον ΑΣΕΠ του 2006 είχαν καταθέσει αίτηση 71.857 υποψήφιοι ενώ το 2008 οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 80.000.

Ακόμα και αν ο διαγωνισμός δεν αφορά το σύνολο των ειδικοτήτων, όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά ειδικότητες όπως δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, φιλόλογοι, μαθηματικοί και εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ04 ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τις 30.000 που έχει δηλώσει ο κ. Λοβέρδος. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις εν λόγω ειδικότητες οι εκπαιδευτικοί που είχαν καταθέσει αιτήσεις το 2008 ήταν 41386.

Σε περίπτωση που γίνει ΑΣΕΠ αναμένεται οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τις 45.000 αφού μόνο σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και φιλολόγους οι εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών είναι 32.822 ενώ υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν έχουν καταθέσει αίτηση για να εργαστούν ως αναπληρωτές γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Αναμένουμε τις εξελίξεις επί του θέματος καθώς μόνο η ανατροπή του 1/10, που φυσικά δεν έχει εφαρμοστεί στην εκπαίδευση αφού όπως έχουμε γράψει είναι στο 1/25, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τον ΑΣΕΠ. Ο κ. Λοβέρδος έχει συζητήσει το θέμα και με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχουν δεσμεύσεις που έχουν οδηγήσει στη μη πραγματοποίηση διαγωνισμού ΑΣΕΠ και στην Ειδική Αγωγή αν και υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 12 χρόνια ως αναπληρωτές καλύπτοντας πάγιες ανάγκες ενώ τα οργανικά κενά είναι περισσότερα από 1.000.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.