Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Όσα οι άνθρωποι προσποιούνται ότι τους αρέσουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την επιτυχία των άλλων, μέχρι το διάβασμα.

Ενώ πολλοί από εμάς προσπαθούμε να είμαστε αυθεντικοί όσο το δυνατόν περισσότερο, η πραγματικότητα είναι ότι ως λειτουργικά μέλη της κοινωνίας απαιτείται να καμουφλάρουμε την αλήθεια.

Συχνά, αυτά τα ανώδυνα ψέματα είναι θέμα γούστου: προσποιούμαστε ότι γνωρίζουμε έναν διακεκριμένο μυθιστοριογράφο ή γελάμε στα άνοστα αστεία του αφεντικού για να κερδίσουμε την εύνοιά του.

Ιδού μια λίστα με όσα προσποιούμαστε ότι μας αρέσουν , ενώ στην πραγματικότητα δεν απολαμβάνουμε:

1. Σέξπιρ
Να τον μισεί κανείς ή να τον λατρεύει; Ιδού η ερώτηση. Μπορεί ο άγγλος ποιητής και συγγραφέας να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως, εντούτοις πολλοί προσποιούνται ότι τους αρέσει υπό το φόβο της απόρριψης από τους υπόλοιπους.

2. Αλήθεια
Η τιμιότητα είναι δύσκολο πράγμα. Ενώ οι άνθρωποι έχουν την τάση να θαυμάζουν όσους λένε την αλήθεια, πολύ λίγοι από εμάς απολαμβάνουμε το να ακούμε κάτι ενοχλητικά πικρό για εμάς.

3. Η επιτυχία των φίλων
Εντάξει, αυτό είναι ίσως το συνηθέστερο όλων. Η χαρά για την ευτυχία ή την επιτυχία φίλων και γνωστών μας, ίσως είναι κάτι που στη πραγματικότητα είναι-συνήθως-τελείως μα τελείως προσποιητή.

4. Το διάβασμα
Μια μελέτη του 2013 στην οποία συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί, διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 60% των ανθρώπων είχε πει ψέματα σχετικά με την ανάγνωση κλασικών μυθιστορημάτων, με πολλούς να έχουν διαβάσει απλά τις …περιλήψεις και να υποκρίνονται ότι έχουν γνώσεις.

5. Τον εαυτό μας
Η αυτοπεποίθηση είναι μια απαραίτητη δεξιότητα για να επιτύχει κανείς στο σχολείο ή στο χώρο εργασίας, και μερικές φορές είναι καλύτερο το να προσποιείται κανείς ότι τη διαθέτει μέχρι να την αποκτήσει πραγματικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.