Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Το απόλυτο ξενοδοχείο για βιβλιοφάγους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ματιά στο Library Hotel της Νέας Υόρκης.

Με περισσότερους από 6.000 τίτλους βιβλίων στα ράφια του, το πολυτελές ξενοδοχείο Library Hotel της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να αποτελεί το όνειρο κάθε μανιακού βιβλιόφιλου.

Το boutique αυτό ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με βάση το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey, με κάθε όροφό του να είναι αφιερωμένος σε μία από τις 10 κύριες κατηγορίες του και κάθε δωμάτιο διακοσμημένο με βάση ένα συγκεκριμένο είδος ή θεματολογία από αυτές τις κατηγορίες.



Το Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης Dewey (Dewey Decimal Classification) είναι ένας τρόπος οργάνωσης της ανθρώπινης γνώσης και χρησιμοποιείται από πολλές βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο. Πήρε το όνομά του από τον Μέλβιλ Ντιούι (Melvil Dewey) ο οποίος επινόησε το σύστημα το 1876 για να οργανώσει τη συλλογή βιβλίων της βιβλιοθήκης του Κολλεγίου Άμχερστ στο οποίο εργαζόταν. Μαζί με το Σύστημα Ταξινόμησης της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου είναι μακράν τα δύο επικρατέστερα συστήματα ταξινόμησης που χρησιμοποιούνται σε βιβλιοθήκες διεθνώς. (Πηγή:wikipedia)





Όπως αναφέρει η MailOnline, σύμφωνα με το σύστημα αυτό ταξινόμησης τα βιβλία κατηγοριοποιούνται σε δέκα βασικές κατηγορίες: κοινωνικές επιστήμες, λογοτεχνία, γλώσσες, ιστορία, μαθηματικά και φυσική, γενικές γνώσεις, τεχνολογία, φιλοσοφία, τέχνες και θρησκείες.



Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Μάντισον με την 41η Οδό και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.



Κάθε ένα από τα 60 δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν μέχρι και 150 βιβλία. Οι ένοικοι του 5ου ορόφου θα βρουν στα δωμάτιά τους βιβλία που αφορούν τα μαθηματικά και τις επιστήμες, με ειδικότερη θεματολογία γύρω από την αστρονομία, τους δεινόσαυρους, τη βοτανολογία, ζωολογία, γεωλογία και τα μαθηματικά. Όσοι προτιμήσουν τον 11ο όροφο –ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φιλοσοφία- θα βρουν βιβλία με κεντρικό θέμα τον έρωτα, την ψυχολογία, τη φιλοσοφία, την ηθική και τη λογική.



Κι αν δεν σας αρκούν όσα βιβλία υπάρχουν μέσα στο δωμάτιό σας, μπορείτε να βρείτε περισσότερους τίτλους στη ρεσεψιόν, το εστιατόριο και τον ειδικό χώρο ανάγνωσης που διαθέτει το ξενοδοχείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.