Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Απολογισμός προσφοράς από το Κοινωνικό Ιατρείο του ΙΣΑ και της «Αποστολής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμπληρώθηκαν 3,5 χρόνια λειτουργίας.

Πλούσιος ο απολογισμός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που συμπλήρωσε τα 3,5 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του στον συνάνθρωπο.

Τα χρόνια αυτά έγινε διάγνωση και θεραπεία σε χιλιάδες ασθενείς σε όλη την Ελλάδα, ενώ καθημερινά περισσότεροι από 100 ασθενείς επισκέπτονται το ιατρείο από το οποίο χορηγούνται 300-500 φάρμακα. Το ιατρείο έχει πραγματοποιήσει 25 οδοιπορικά υγείας σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, και συνολικά περισσότερες από 31.500 ιατρικές επισκέψεις. Περισσότεροι από 60 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 150 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια.

Το Ιατρείο έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει αποστείλει φάρμακα σε δημόσια νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη δραστηριότητα του Ιατρείου τόνισε: «Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο είναι δίπλα στον ασθενή και στον αναξιοπαθούντα πολίτη που τον έχει ανάγκη. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχουν βρει καταφύγιο οι αναξιοπαθούντες και οι ανασφάλιστοι ασθενείς που "χτύπησε" η οικονομική κρίση. Παράλληλα προσπαθούμε να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας, για να στηρίξουμε τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» Κώστας Δήμτσας επισήμανε: «Το ταξίδι που ξεκίνησε πριν από τριάμισι χρόνια μας έδωσε μεγάλη χαρά και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οργώσαμε θάλασσες, αντιμετωπίσαμε τρικυμίες, ωστόσο καταφέραμε τη δύσκολη αυτή περίοδο να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν».

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.