Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Δωρεάν γεύματα έως τα 13 τους για τα φτωχά παιδιά της Μαδρίτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροφή ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές υπόσχεται η Μανουέλα Καρμένα.

H νέα δήμαρχος της Μαδρίτης, η πρώην δικαστίνα Μανουέλα Καρμένα, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμόσει μόλις αναλάβει καθήκοντα είναι το να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά θα τρώνε σωστά και να αναχαιτίσει το κύμα των εξώσεων των υπερχρεωμένων κατοίκων της ισπανικής πόλης που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

«Βιώνουμε με συγκίνηση… το γεγονός ότι έπειτα από 25 χρόνια διακυβέρνησης της πόλης από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής» δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκε η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της πολιτικής πλατφόρμας Ahora Madrid (Μαδρίτη Τώρα) και του Σοσιαλιστικού Κόμματος σχετικά με το διορισμό της στο δημαρχιακό θώκο.

Η Μανουέλα Καρμένα επισήμανε ότι οι πρώτες της αποφάσεις σχετίζονται με τα παιδιά πολλά εκ των οποίων στερούνται ακόμα και βασικά προϊόντα διατροφής σε αυτήν την πόλη των τριών εκατομμυρίων κατοίκων όπου το 16% του πληθυσμού είναι άνεργοι.

Τα σχολεία και τα κολέγια θα κλείσουν για το καλοκαίρι στη Μαδρίτη στα μέσα Ιουλίου και η Καρμένα προσδοκά ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν γεύματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Τα σχολεία κλείνουν και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμάζουμε τις μερίδες που θα διανεμηθούν σε όλα τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 13 ετών, πρωινά και δείπνα, σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό» τόνισε η ίδια.

Η πρώην δικαστίνα, ηλικίας 71 ετών, διευκρίνισε ότι θα λάβει σύντομα μέτρα με στόχο να ανακόψει το κύμα των εξώσεων πολιτών που βρίσκονται σε δεινή οικονομικά θέση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.