Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Θεραπείες για 8 ενοχλητικά πράγματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά το καλοκαίρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καλοκαίρι υποτίθεται πώς είναι η πιο διασκεδαστική εποχή του χρόνου με υπαίθριες δραστηριότητες, μπάνια στην παραλία, παγωτά και ύπνο! Μια οδυνηρή όμως τσούχτρα, ένα τσίμπημα ενός κουνουπιού – δολοφόνου ή μια πέτρα στην παραλία, μπορούν εύκολα να χαλάσουν το ευχάριστο κλίμα.

Είναι όλα αναπόφευκτα, πόσο μάλλον για τα παιδιά αλλά όσο πιο γρήγορα μπορούμε να τα αποτρέψουμε ή να απαλλαγούμε από αυτά, τόσο το καλύτερο. Εδώ είναι οχτώ θεραπείες για τα πιο συνηθισμένα …παράπονα του καλοκαιριού!

Τσιμπήματα από κουνούπια
Πρόβλημα: Δεν έχει σημασία πόσα κεριά σιτρονέλας ανάβετε και πόσα σπρέι ψεκάζετε, γιατί εκείνα τα ενοχλητικά κουνούπια δεν λένε να φύγουν!

Λύση: Η μαγειρική σόδα και το ξύδι μπορούν τα κάνουν το θαύμα τους. Το καλύτερο απ’ όλα; Είναι πιθανό να έχετε τα απαραίτητα προϊόντα στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Πράσινα μαλλιά
Πρόβλημα: Αν και το χλώριο έχει καταστροφικές συνέπειες για όλα τα χρώματα των μαλλιών, τα ξανθά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην αλλοίωση του χρώματος... και πραγματικά, ποιος θέλει πράσινα μαλλιά;

Λύση: Ένας φυσικός τρόπος για να αφαιρέσετε την πράσινη απόχρωση από τα μαλλιά τα δικά σας και των παιδιών σας είναι ο χυμός ντομάτας. Το οξύ που περιέχει η ντομάτα βοηθά να φύγει το ανεπιθύμητο πράσινο χρώμα, αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και λαμπερά. Αν κολυμπάτε συνεχώς στην πισίνα και έχετε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ένα σκουφάκι κολύμβησης είναι μια καλή ιδέα.

Ξεθώριασμα του μαγιό
Πρόβλημα: Αν αναλογιστούμε τον χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά φορώντας το μαγιό τους το καλοκαίρι, δεν θα εκπλαγούμε όταν δούμε το γρήγορο ξεθώριασμα του μαγιό.
Λύση: Η επιφάνεια του τσιμέντου που περιβάλλει τις περισσότερες πισίνες είναι προνομιακή για σκάλωμα. Αν τα παιδιά σας να κάθονται από την πλευρά της πισίνας, προσπαθήστε να ακουμπάτε πρώτα μια πετσέτα. Φροντίστε επίσης να πλένετε τα μαγιό με ήπιο απορρυπαντικό και να ξεπλένετε με άφθονο νερό. Για να στεγνώσει, αφήστε το βρεγμένο μαγιό πρώτα σε μια πετσέτα και στην συνέχεια στον αέρα, μακριά όμως από τον ήλιο.

Ψείρες
Πρόβλημα: Αν το παιδάκι σας έλειπε σε κατασκήνωση είναι πιθανό να επιτρέψει με παρέα στα μαλλάκια του, τις ψείρες!

Λύση: Τοπικά αντιφθειρικά, χτένισμα βρεγμένων μαλλιών και αγωγή από το στόμα έχουν μελετηθεί για την αντιμετώπιση τους. Φροντίστε επίσης να ακολουθείτε προσεχτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την εφαρμογή των τοπικών σκευασμάτων.

Κόκκινα μάτια
Πρόβλημα: Η έκθεση χλώριο μπορεί να προκαλέσει τσούξιμο ή κόκκινα και πρησμένα ματάκια.

Λύση: Η καλύτερη συμβουλή είναι να συμβουλεύετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν μάσκα στην πισίνα. Εάν αυτό δεν λειτουργεί (ή δεν είναι πρόθυμα), ξεπλύνετε τα μάτια τους με τεχνητά δάκρυα αμέσως μετά την επιστροφή τους από την πισίνα.

Βουλωμένα αυτιά
Πρόβλημα: Τα αυτιά μπορεί να βουλώσουν από το νερό, την άμμο και άλλα υπολείμματα τα οποία προκαλούν την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων.

Λύση: Στεγνώστε το εξωτερικό στο αυτάκι με ένα μαλακό πανί ή πετσέτα για να απαλλαγεί το παιδί από τυχόν υπολείμματα νερού. Ο παιδίατρος μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει σταγόνες για το αυτί, αν η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Ηλιακό έγκαυμα
Πρόβλημα: Μια ατυχής και ανεπιθύμητη ανάμνηση από μια διασκεδαστική ημέρα στην παραλία ή στην πισίνα, το ηλιακό έγκαυμα δεν είναι απλά δυσάρεστο αλλά μπορεί να έχει τρομακτικό αντίκτυπο στην υγεία ακόμα και χρόνια μετά.

Λύση: Κάθε μαμά ξέρει ότι η συχνή και σε βάθος εφαρμογή του αντηλιακού είναι απαραίτητη κάθε φορά που τα παιδιά παίζουν στον ήλιο. Αν παρ’ όλα αυτά, το κακό γίνει, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας πίνει πολλά υγρά. Το χλιαρό μπάνιο μπορεί να δροσίσει και θα απαλύνει το δέρμα, όπως και η εφαρμογή μιας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας ή λοσιόν καλέντουλας. Αποστασιοποιηθείτε από κάθε προϊόν που περιέχει αλκοόλ, υδροκορτιζόνη, βενζοκαϊνη. Και να είστε βέβαιοι ότι το χέρι σας είναι απαλό κατά την εφαρμογή της λοσιόν - το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς σε ένα δέρμα που καίει είναι επιπλέον διέγερση!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.