Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ομογενείς από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Μαριούπολη έχει πληγεί σφοδρά από μάχες στον ουκρανικό εμφύλιο.
Συνολικά 191 ομογενείς, μέλη της ελληνικής μειονότητας από την ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και της Ανατολικής Ουκρανίας, θα φιλοξενηθούν από σήμερα έως και τις 12 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Ρόδο, με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, το οποίο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, αποσκοπεί στη σύσφιξη των δεσμών μιας ιστορικής ελληνικής ομογένειας με την πατρίδα και τη γνωριμία των νεότερων ομογενών με τον ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα, κυρίως αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη.

«Κάνουμε πράξη την πατριωτική δέσμευση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και αγκαλιάζουμε τα αδέρφια μας στη δύσκολη ώρα του πολέμου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος.

Οι 191 ομογενείς, στην πλειοψηφία τους παιδιά και ηλικιωμένοι, μεταφέρθηκαν οδικώς στο Κίεβο και αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις 14.15, με λεωφορεία που χορήγησε η εταιρεία Mouzenidis Travel και πτήσεις τσάρτερ της εταιρείας Aegean Airlines.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διοργανωθούν δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντα των φιλοξενουμένων, πολιτιστικά δρώμενα και ημερήσιες ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος. Τη διαμονή των ομογενών σε ξενοδοχείο της Ρόδου φροντίζει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.