Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Έντομο βρέθηκε σε βρεφική τροφή στην Ιαπωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακλήθηκαν 120.000 συσκευασίες.

Ανακλήσεις δεκάδων χιλιάδων συσκευασιών βρεφικής τροφής ανακοίνωσε σήμερα ιαπωνική εταιρεία έπειτα από τον εντοπισμό ενός εντόμου σε μία από αυτές.

Η Asahi Holdings ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της θα ανακαλέσει περίπου 120.000 συσκευασίες μίας βρεφικής τροφής που περιέχει κρέας με πουρέ πατάτας έπειτα από τον εντοπισμό ενός γρύλου σε μία από αυτές.

Η μάρκα βρεφικών τροφών Wakodo δέχτηκε σχετική καταγγελία τον περασμένο μήνα από έναν πελάτη που αγόρασε τη συσκευασία από το Τοκίτζι, στα βορειανατολικά του Τόκιο, σύμφωνα με τον οποίο στη συσκευασία υπήρχε ένα έντομο διαστάσεων 7,4 χιλιοστών, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Οι εταιρείες δεν γνωρίζουν αν το έντομο εισήλθε στη συσκευασία κατά τη διαδικασία της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά αποφάσισαν να ανακαλέσουν τη συγκεκριμένη παρτίδα.

"Ζητούμε ειλικρινώς συγγνώμη από τους πελάτες μας που τους δημιουργήσαμε πρόβλημα και τους προκαλέσαμε ανησυχία", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Wakodo.

Το περιστατικό σημειώνεται έπειτα από την χθεσινή ανακοίνωση του ιαπωνικού παραρτήματος της McDonald's ότι εντοπίστηκε ένα ανθρώπινο δόντι μέσα σε τηγανητές πατάτες που πωλούνταν σε ένα από τα καταστήματά του.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα σε κοτομπουκιές (chicken nuggets) βρέθηκε κομμάτι από βινύλιο καθώς κι ένα κομμάτι από πλαστικό μέσα σε ένα παγωτό κυπελάκι της εταιρείας.

Τα κρούσματα διατροφικών σκανδάλων είναι σπάνια στην Ιαπωνία καθώς η χώρα, σε γενικές γραμμές, εφαρμόζει αυστηρούς κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.