Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εκπαιδευτικοί μηνύουν Λοβέρδο και Μητσοτάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι υπουργοί ζητάνε πίσω χρήματα από εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.

Σε υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τη Δευτέρα 12/1/14, στις 9 π.μ. (κτίριο 16, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων), αντιπροσωπεία του ΔΣ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα θα καταθέσουν μήνυση προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

Θυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ ανακοίνωσή της το Δεκέμβριο είχε κάνει γνωστό ότι με την αποστολή εξώδικων, το Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία και το σχεδιασμό να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (δηλ. το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη του 2014).

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με νέο πρόσφατο έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.