Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Ζητούν ρύθμιση για τα δάνεια υπερχρεωμένων εργαζόμενων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποτελεί κοινό αίτημα ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια των υπερχρεωμένων εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και πως δεν θα δεσμεύονται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, για οφειλές των δήμων και των περιφερειών προς τρίτους, ζητούν από κοινού η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σε συνάντηση, που είχαν χθες το προεδρείο της ΚΕΔΕ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές να θέσουν σε κυβερνητικό επίπεδο το αίτημα για επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει με επιστολή του από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ληφθεί μέριμνα σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όσο και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις ιδιωτικές τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά στις κοινωνικές δομές και τη συνέχιση της λειτουργίας τους, η ΚΕΔΕ έκανε γνωστό ότι υπάρχει ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ. Επίσης, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η ΚΕΔΕ ενημέρωσε την ΠΟΕ -ΟΤΑ ότι έχει καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, με τις οποίες διασφαλίζεται η συνέχιση του προγράμματος για τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές.

Τέλος, για το θέμα της κινητικότητας και την αξιολόγηση του προσωπικού, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ότι προς το παρόν δεν έχει κληθεί να καταθέσει στο υπουργείο Εσωτερικών τις θέσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών της Συμβουλίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.