Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Περιήγηση στο πρώτο Εθνικό Πάρκο στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εικόνες άγριας ζωής στο Yellowstone των ΗΠΑ.

Για περισσότερα από 140 χρόνια, οι τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν για να δουν τα θαύματα της φύσης στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ.

Η προστασία της περιοχής του πάρκου ξεκίνησε το 1872 οπότε και χαρακτηρίστηκε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ως Εθνικό Πάρκο. Το Yellowstone είναι ένα μέρος γεμάτο με άγρια είδη ζώων, βαθιά φαράγγια και πολλά νερά, γνωστό επίσης για τα γεωθερμικά χαρακτηριστικά του. Θεωρείται μάλιστα το πρώτο Εθνικό Πάρκο στον κόσμο και κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά. Για το τεύχος του Μαΐου του περιοδικού National Geographic, οι φωτογράφοι κατέγραψαν την άγρια ζωή, πολλές φορές σε συνδυασμό με τους ανθρώπους μέσα στο πάρκο.

Για δεκαετίες, τα ζώα που ζουν στα όρια του πάρκου ήταν στο έλεος των κυνηγών που σκότωναν δεκάδες από αυτά για να πουλήσουν τα δέρματά τους. Τότε η σημασία της προστασίας της άγριας ζωής δεν φαινόταν να απασχολεί το Κογκρέσο. Ακόμη και κάποιοι τουρίστες, όχι σε μεγάλο αριθμό βέβαια, προκαλούσαν βανδαλισμούς ή σκότωναν μικρά ζώα χωρίς λόγο. Αρχικά την επίβλεψη του πάρκου είχε ο αμερικανικός στρατός και αργότερα το 1916 η διαχείριση του πάρκου πέρασε στην Εθνική Υπηρεσία Πάρκων. Ωστόσο ακόμη και τότε η δολοφονία των αρπακτικών συνεχίστηκε, ενώ η δηλητηρίαση και η θανάτωση των κογιότ με όπλα κράτησε μέχρι περίπου το 1935.

Σήμερα το Yellowstone είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα συγκροτήματα ως επί το πλείστον άγριου τοπίου και άγριας ζωής. Εκατοντάδες είδη θηλαστικών, πτηνών, ψαριών και ερπετών έχουν καταγραφεί, συμπεριλαμβανομένων αρκετών απειλούμενων ειδών ενώ τα τεράστια δάση και τα λιβάδια περιέχουν μοναδικά είδη φυτών. Το 1995 οι αρμόδιες υπηρεσίες μετέφεραν στο πάρκο τους γκρι λύκους και από το Δεκέμβριο του 2014, 95 από αυτά τα ζώα στο πάρκο.


Το τι σημαίνει άγρια ζωή για τους ανθρώπους άλλαξε από τότε που ιδρύθηκε το Yellowstone. Η Υπηρεσία των Πάρκων δεν προσπαθεί να δαμάσει τα ζώα για να δημιουργήσει θέαμα αλλά όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία το 1972 οι επισκέπτες δεν απομακρύνονταν όταν έβλεπαν μια τέτοια αρκούδα


Υπεύθυνος για την κατάσταση της άγριας ζωής ελέγχει το πρόβλημα που έχει ένα ζώο και το απομακρύνει από τους ανθρώπους














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.