Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Το μήνυμα σε μπουκάλι που ταξίδευε για πάνω από 108 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι το παλαιότερο που έχει βρεθεί ποτέ και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες.

Η Marianne Winkler ήταν σε διακοπές στο γερμανικό νησί της Amrum τον περασμένο Απρίλιο, όταν έπεσε επάνω σε ένα παλιό μήνυμα σε ένα μπουκάλι που είχε ξεβραστεί στην παραλία. Δεν φανταζόταν βέβαια ότι λίγο καιρό αργότερα αυτό το μήνυμα θα κατακτούσε τον τίτλο του παλιότερου που έχει βρεθεί ποτέ.

«Είναι πάντα μια χαρά όταν κάποιος βρίσκει ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι. Από πού έρχεται, ποιος το έγραψε και πόσο καιρό ταξιδεύει στους ανέμους, στα κύματα και στα ρεύματα;» είπε η συνταξιούχος υπάλληλος του ταχυδρομείου μιλώντας σε τοπική ιστοσελίδα. Το μπουκάλι τελικά αποδείχτηκε ότι έπεσε για πρώτη φορά στη θάλασσα περισσότερα από 108 χρόνια πριν. Αυτή την εβδομάδα τα Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσαν ότι η ανακάλυψη της Winkler είναι το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που έχει βρεθεί ποτέ.



Σύμφωνα με τον Guardian, το μπουκάλι είχε πετάξει στο νότιο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας, ο βιολόγος θάλασσας George Parker Bidder στις 30 Νοεμβρίου του 1906. Ήταν ένα από τα περισσότερα από 1.000 τέτοια μπουκάλια που ο Bidder είχε φτιάξει σε παρτίδες, ως μέρος της έρευνάς του στα πρότυπα των ρευμάτων των ωκεανών. Μέσα στο μπουκάλι υπήρχε μια καρτ-ποστάλ με ένα μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά, στα γερμανικά και στα ολλανδικά. Ζητούσε από όποιον έβρισκε το μπουκάλι, να συμπληρώσει την ημερομηνία και πού βρέθηκε το μπουκάλι και να το επιστρέψει στον Bidder, στο Σύλλογο Θαλάσσιων Βιολόγων στο Plymouth της Αγγλίας. Η Winkler που δεν είχε ιδέα πόσο παλιό ήταν το μήνυμα, όταν το βρήκε, ακολούθησε τις οδηγίες και έστειλε την καρτ-ποστάλ στο διεθνούς φήμης ερευνητικό ίδρυμα. Ο διευθυντής επικοινωνιών του ιδρύματος ανέφερε την έκπληξη όλων όταν έφτασε ο φάκελος καθώς αποτέλεσε μια πολύ σημαντική στιγμή για την έρευνα.

Παρόλο που κάποια άλλα από τα μπουκάλια που είχε πετάξει τότε ο Bidder επεστράφησαν στο ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια, είχαν να λάβουν για πάρα πολλά χρόνια άλλη επιστολή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιδρύματος, μέσα σε λίγους μήνες είχαν επιστρέψει πολλά και είναι πρωτοφανές να ταξιδέψει για τόσα χρόνια το μπουκάλι καθιστώντας το έτσι σήμερα το παλιότερο μήνυμα που έχει βρεθεί ποτέ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.