Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ταξίδι στην ήρεμη Τήλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια εναλλακτική απόδραση.

Δύο ώρες περίπου από τη Ρόδο, μπορεί κανείς να βρει μια πιο διαφορετική, πιο ήσυχη γωνιά των Δωδεκανήσων της οποίας την αξία, ίσως, πολλοί δε γνωρίζουν.

Ο λόγος για την Τήλο που προσελκύει κυρίως λάτρεις των ήσυχων διακοπών αλλά και του κάμπινγκ και αποτελεί ένα νησί-έκπληξη που αξίζει να γνωρίσει κανείς για λίγες ή περισσότερες μέρες.

Μικρή αλλά ξεχωριστή, η Τήλος, με ορεινό και βραχώδες κυρίως έδαφος διαθέτει πολλά αρχαιολογικά μνημεία, σημαντική ιστορία και παραλίες με καθαρά νερά. Αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό, δηλαδή, για όποιον θέλει διακοπές μακριά από πολύβουα νησιά και την πολύ έντονη τουριστική κίνηση. Το νησί είναι γνωστό επίσης για τα σπάνια είδη πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο εκεί αλλά και για την πλούσια χλωρίδα του σε βότανα και λουλούδια.

Όποιος προγραμματίζει ένα ταξίδι στην Τήλο, θα έχει ακούσει επίσης, για το νεκροταφείο ελεφάντων νάνων οι οποίοι βρέθηκαν απομονωμένοι στο νησί. Σύμφωνα με τις ανασκαφές που έχουν γίνει έως σήμερα, έχουν βρεθεί περίπου 40 οστά ελεφάντων νάνων ενώ στο νησί υπάρχει ένα μικρό παλαιοντολογικό μουσείο όπου εκτίθενται κάποια από αυτά τα ευρήματα.

Δεν χρειάζεται να έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα εξερεύνησης του νησιού καθώς μπορείτε να ρωτήσετε τους φιλόξενους κατοίκους και να σας μιλήσουν για τα όμορφα μέρη που μπορείτε να δείτε αλλά και τα καλά κρυμμένα μυστικά της Τήλου. Η πιο γνωστή παραλία του νησιού λέγεται Έριστος, ενώ τα πιο τουριστικά μέρη είναι η περιοχή Λιβάδια, το Μεγάλο Χωριό και ο Άγιος Αντώνιος. Περπατώντας στο νησί θα δείτε επίσης όμορφες εκκλησίες όπως αυτή του Ταξιάρχη που είναι ιδιαίτερα γνωστή. Αν επισκεφτείτε την Τήλο τον μήνα Ιούλιο θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε στο γραφικό και γνωστό πανηγύρι του πολιούχου Αγ. Παντελεήμονος. Αν τώρα είστε λάτρης της πεζοπορίας, το νησί ενδείκνυται και γι' αυτό ιδιαίτερα αν θέλετε να ανακαλύψετε όλο και περισσότερες γραφικές παραλίες.

Για τη διαμονή σας, θα βρείτε οργανωμένα καταλύματα, που θα καλύπτουν τα γούστα σας, ενώ αυτό που θα σας κερδίσει είναι η φιλοξενία των κατοίκων που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν σε όλα.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.