Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η τεχνική που απαιτείται για να σερβίρεις ένα δηλητηριώδες ψάρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ιαπωνικό έδεσμα με γεύση που... σκοτώνει.

Το ψάρι φούγκου θεωρείται είδος ντελικατέσεν στην Ιαπωνία, ενώ καταναλώνεται εδώ και αιώνες. Ωστόσο, όποιος δοκιμάζει το συγκεκριμένο είδος ψαριού κινδυνεύει… να πεθάνει εάν ο σεφ που ετοιμάζει το γεύμα δεν είναι άριστα εκπαιδευμένος.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας σεφ εξηγεί τι χρειάζεται να γίνεις κάποιος ειδήμων του φούγκου.

«Το αυθεντικό πιάτο απαιτεί όχι μόνο αυθεντικά υλικά, αλλά και γνήσιες ικανότητες», λέει ο σεφ Yutaka Sasaki, μάστερ του φούγκου για 45 χρόνια. Αν αυτό ακούγεται αρκετός καιρός να ασχολείσαι με ένα και μόνο υλικό, ο ίδιος εξηγεί πως απαιτούνται τουλάχιστον 10 χρόνια εκπαίδευσης για να χειρίζεσαι το εξαιρετικά επικίνδυνο ψάρι.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι το δηλητήριο που κρύβει το ψάρι κι εάν καταναλωθεί μπορεί να αποβεί θανατηφόρο. Έτσι, μπορεί να προετοιμαστεί μόνο από ειδικευμένους σεφ. Η παραμικρή απροσεξία κατά την αφαίρεση της δηλητηριώδους κύστης του, που περιέχει θανατηφόρο νευροτοξίνη, μπορεί να οδηγήσει τον άτυχο σεφ αλλά κι όσους το καταναλώσουν σε φρικτό θάνατο.

«Η κατανάλωση φούγκου, θεωρείται πολυτέλεια. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που δεν το έχουν δοκιμάσει, αλλά θέλουν να το κάνουν για τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους», αναφέρει ο Yutaka Sasaki και προσθέτει ότι η γεύση του φούγκου είναι «απερίγραπτη, υπέροχη και ντελικάτη. Από τη στιγμή που θα το βάλεις στο στόμα σου, θα νιώσεις πόσο ντελικάτη γεύση έχει».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.