Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η φυλακή Χανίων γίνεται χώρος πολιτισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σωφρονιστικό κατάστημα ανοίγει τις πύλες του από 23 έως 25 Ιουνίου.

Η χανιώτικη μουσικοθεατρική ομάδα «passe-partout, δράσεις μετά μουσικής» διοργανώνει μια από-δραση μετά μουσικής.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις παλαιές φυλακές (περιοχή Δικαστηρίων, Χανιά) στις 23, 24 και 25 Ιουνίου 2014.

Η ομάδα «passe-partout, δράσεις μετά μουσικής» σας καλεί να μπείτε για λίγο στις φυλακές, να περιηγηθείτε στο χώρο, να αφεθείτε στα συναισθήματα και μέσω της τέχνης να αποδράσετε.

Οι φυλακές αυτές -που πρόσφατα έπαψαν να λειτουργούν- μετατρέπονται για τρεις ημέρες σε χώρο πολιτισμού. Φιλοξενούν μουσική, τραγούδια, εικόνες.

Οι πόρτες των φυλακών θα ανοίγουν στις 20:30. Η μουσική εκδήλωση αρχίζει στις 21:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο χώρο των φυλακών θα εκτίθενται φωτογραφίες της Μάγδας Βογιατζή και γλυπτά του Αντώνη Φραντζεσκάκη.

Μέλη της ομάδας είναι: Ανδρεαδάκη Δήμητρα, Δημητριάδης Αλέξης, Κολομβάκης Γιώργος, Κοσσυβάκη Δέσποινα, Κοσσυβάκη Φρόσω, Λουραντάκη Ηρώ, Μεντζελοπούλου Ελένη, Μπακιρτζόγλου Ειρήνη, Μπίσδα Υρώ, Μπλαζάκη Ελευθερία, Μπραχουσάι Νεάντα, Σγουράκη Μαριλένα, Σοϊλεντάκη Εμμανουέλα, Σταμπολάκη Αλεξάνδρα, Χατζή Νικολέτα.

Την επιμέλεια έχουν αναλάβει οι: Γιαννακάκης Γιάννης, Πογιατζής Γιώργος, Σμυρνάκης Τίτος.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι: Musical Recordings-Μουσικές Καταγραφές, Scripta (πολυμέσα, διαφήμιση, γραφικές τέχνες), Χιωτάκης-Mega Place, Μουσική σχολή ARS MUSICA, Ηλεκτρολογικό υλικό Σταυρουλιδάκης

Η μουσικοθεατρική ομάδα «passe-partout, δράσεις μετά μουσικής» ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2012. Πρωτοεμφανίστηκε μέσω του flash mob που διοργάνωσε το Δεκέμβριο του 2012 στη Δημοτική Αγορά Χανίων. Συμμετείχε ενεργά στο «φεγγάρι στη ρόδα» το 2013 και 2014 καθώς και στα εγκαίνια του media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλης διάρκειας παράσταση της ομάδας. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2013 στον προαύλιο χώρο του νεοκλασικού Τριανόν.
Η ομάδα αποτελείται από νέους, μαθητές και φοιτητές, που επικοινωνούν και εκφράζονται μέσω της μουσικής.

Στόχος της ομάδας είναι να αποτελέσει μια νεανική, δημιουργική καλλιτεχνική παρέα και να εντάξει δυναμικά την τέχνη στο κέντρο της καθημερινής ζωής, σε χώρους οικείους αλλά και ασυνήθιστους.


Πηγή: http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.