Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Φράουλες, μαύρη σοκολάτα και τυρί για λευκά δόντια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι υποστηρίζει ένας οδοντίατρος από το Μπέβερλι Χιλς.

Λένε ότι καφές και το κόκκινο κρασί δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι των… ολόλευκων δοντιών.

Το αντίθετο μάλιστα!

Υπάρχουν όμως τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το χαμόγελο, που ονειρευόσασταν πάντα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο οδοντίατρος Dr Harold Katz από το Μπέβερλι Χιλς, ο οποίος μίλησε στη Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες, το τυρί και τα τραγανά τρόφιμα, όλα βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.

Μάλιστα, για να έχει κανείς καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να τα καταναλώνει νωρίς το πρωί, αφότου η πλάκα έχει δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δόντια.

Μαύρη σοκολάτα

Περιέχει θεοβρωμίνη, μια πικρή σκόνη που βοηθά στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης των δοντιών. Με τη σειρά της αυτή βοηθά στην πρόληψη των λεκέδων στα δόντια, καθώς μια πιο ασθενής εξωτερική επικάλυψη τα καθιστά πιο επιρρεπή σε αποχρωματισμούς.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη σοκολάτα γάλακτος, η οποία μπορεί να προκαλέσει και κακή αναπνοή, επειδή περιέχει ζάχαρη και γάλα.

Πράσινο τσάι

Περιέχει τανίνες, οι οποίες αποτρέπουν τον αποχρωματισμό των δοντιών, σταματώντας τα βακτήρια που «κολλάνε» επάνω στα δόντια. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν αποτελεσματικά και κατά της κακής αναπνοής.

Οι πολυφαινόλες αντιμετωπίζουν επίσης τα οξέα του στόματος και τα βακτήρια.

Επιπλέον, πίνοντας κανείς τσάι αυξάνει τα επίπεδα φθορίου στο στόμα του, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε λιγότερη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών.

Φράουλες

Περιέχουν μηλικό οξύ, ένα ένζυμο που καθαρίζει πραγματικά τους λεκέδες από τα δόντια. Ο πουρές φράουλας μπορεί να αναμιχθεί με μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε ένα φυσικό προϊόν λεύκανσης.

Δεν ισχύει το ίδιο και με άλλα είδη μούρων.

Τυρί

Το τυρί αυξάνει το pH του στόματος κάνοντάς το λιγότερο όξινο. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η πιθανότητα αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών.

Το ασβέστιο συμβάλλει επίσης στα δυνατά και υγιή δόντια.

Ξηροί καρποί, σπόροι, μήλα και αχλάδια

Τα τραγανά τρόφιμα, όπως οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια, βοηθούν στο τρίψιμο της πλάκας και των λεκέδων που επικάθονται στα δόντια.

Η υφή των μήλων μπορεί ακόμη να δυναμώσει τα ούλα, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ουλίτιδας και απώλειας των δοντιών.

Η υψηλή περιεκτικότητα των μήλων και των αχλαδιών σε νερό, ενισχύει την παραγωγή σάλιου, που είναι απαραίτητο για τη μείωση των βακτηρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.