Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Στο επίκεντρο η ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον Ευρωπαίο επίτροπο, Λ. Άντορ, ενημέρωσε η υφυπουργός Υγείας, Κ. Παπακώστα.

Πρόσθετη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους, ύψους 30 εκατ. ευρώ, θα απαιτηθεί, ώστε να επιτευχθούν πλήρως ο μετασχηματισμός των ψυχιατρικών νοσοκομείων και η μετάβαση από την ασυλικού τύπου περίθαλψη στην κοινοτική φροντίδα, έως τα τέλη του 2015.

Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, στον αρμόδιο επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της ΕΕ, Λάσλο Άντορ, κατά τη συναντησή τους στο υπουργείο.

Η κ. Παπακώστα ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Άντορ για τα θέματα της ψυχικής υγείας, καθώς και την πρόοδο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ότι ο τομέας της ψυχικής υγείας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Ειδικότερα, η υφυπουργός τόνισε στον Ευρωπαίο επίτροπο ότι έχει ολοκληρωθεί και εφαρμόζεται, ήδη, ο νέος τρόπος χρηματοδότησης των μονάδων ψυχικής υγείας, με βάση το κόστος ανά ωφελούμενο και τον τύπο μονάδας. Επίσης, τον ενημέρωσε για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των μονάδων ψυχικής υγείας και την τήρηση ηλεκτρονικής βάσης για όλα τα στοιχεία και τα κριτήρια αδειοδότησης των υφιστάμενων μονάδων ψυχικής υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.