Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Τον "τσίμπησαν" όταν συνδέθηκε στο ίντερνετ με κλεμμένο υπολογιστή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός 28χρονου ομογενούς από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής σε περιοχή της Αθήνας, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (29.000) ευρώ, έναν φορητό Η/Υ, έναν υπολογιστή ταμπλέτα (IPAD) και μία φωτογραφική μηχανή.

Από την εξειδικευμένη διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι ο κλεμμένος φορητός Η/Υ συνδέθηκε στο διαδίκτυο.

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, από τα οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και προσδιορίστηκε γεωγραφικά η προέλευσή τους και συγκεκριμένη οικία στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω οικία, διαπιστώθηκε ότι διέμενε 28χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες και κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία:

· Τηλεφωνικά στον αριθμό 210-6476959

· Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.