Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μεθυσμένο… συντριβάνι στη Νάουσα το τριήμερο της αποκριάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα γεμίσει με 32 τόνους κρασί αντί για νερό.

Στις εκδηλώσεις στη Νάουσα Ημαθίας, για το τριήμερο της Αποκριάς, τη γιορτινή διάθεση των ντόπιων και των επισκεπτών θα βοηθήσει το κρασί που θα ρέει άφθονο, όχι μόνο από τα μπουκάλια, αλλά και από το... συντριβάνι!

Ο «Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσα», θα γεμίσει το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας της μακεδονικής πόλης με 32 τόνους ξινόμαυρο ...κρασί(!), με σκοπό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Γιώργος Φουντούλης, να δελεάσει τον κόσμο να το γευτεί και να αποδείξει ότι η Νάουσα είναι «Πόλη του Κρασιού».

Το χάπενινγκ αυτό είχε γίνει για πρώτη φορά το 2008 και «τρέλανε κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούλης, ενώ είχε καλυφθεί ακόμα και από το BBC.

Η ποικιλία σταφυλιού ξινόμαυρο, παράγεται, κατά κύριο λόγο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και διακρίνεται για το πλούσιο «σώμα» τη γεύση και το άρωμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου, ο αμπελώνας της Νάουσας - που κατοχυρώθηκε νομοθετικά ως Αμπελουργική Ζώνη Ονομασίας Προέλευσης - φτάνει σήμερα τα 7.000 στρέμματα. Η συνολική παραγωγή οίνων, με Ονομασίας Προέλευσης «Νάουσα», είναι της τάξης των 2.500.000 λίτρων, από τα οποία το 30-40% εξάγεται. Στην περιοχή οινοποιούνται και άλλα 2.000.000 λίτρα ερυθρών, ροζέ και λευκών οίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.