Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σοκ από τους λογαριασμούς του νερού στη Ναύπακτο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκ προκάλεσαν στους κατοίκους του δήμου Ναυπακτίας, στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς, οι λογαριασμοί που έλαβαν από την εταιρεία ύδρευσης (ΔΕΥΑΝ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, στους λογαριασμούς αναγράφονταν ποσά πολλαπλάσια αυτών που συνήθως πληρώνουν οι δημότες και που ξεκινούσαν από 200-300 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις έφθαναν τις 2.500 ή ακόμη και τις 6.000 ευρώ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Κοτρωνιάς, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, καταλογίζει ευθύνες στον υπάλληλο της επιχείρησης που «υποτίθεται» πως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις μετρήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Κοτρωνιά, οι χρεώσεις γίνονταν κατά προσέγγιση με πολύ μικρά ποσά, ακόμη και σε δημότες-επαγγελματίες που έχουν πολύ μεγάλες καταναλώσεις νερού.

«Υπήρχε επαγγελματίας που κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες και του έρχονταν να πληρώσει νερό 15 ευρώ το χρόνο…», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτρωνιάς, που όπως έκανε γνωστό το θέμα αφόρα σε 270 περίπου περιπτώσεις δυτικά της Ναυπάκτου, ενώ υπάρχουν και είκοσι ακόμα περιπτώσεις καταναλωτών που δεν διαθέτουν καν υδρόμετρο.

Εις βάρος του συγκεκριμένου υπαλλήλου, που δεν κατέγραφε τους υδρομετρητές για άγνωστο λόγο, βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ, ενώ τα ποσά που αναγράφονται στους λογαριασμούς ανταποκρίνονται σε πραγματικές καταναλώσεις που όμως δεν χρεώθηκαν σε βάθος δεκαετίας, για αυτό και οι οφειλές είναι πολύ υψηλές.

«Με τριμελή Επιτροπή κάναμε τις μετρήσεις και προέκυψαν αυτά τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της επιχείρησης και θα μας κατατεθούν προτάσεις νομικών συμβούλων μας, ώστε να δούμε πως θα λυθεί το θέμα. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που επεξεργαζόμαστε ώστε να μειωθούν οι οφειλές με το να βάλουμε τις καταναλώσεις σε μικρότερη κλίμακα, να κάνουμε ίσως κάποιες ρυθμίσεις κλπ», επισημαίνει ο κ. Κοτρωνιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.