Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση προέδρου ΕΣΑμεΑ με βουλευτές της Γεωργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.10.2013

Αντιπροσωπεία μελών του Κοινοβουλίου της Γεωργίας υποδέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA Ιωάννης Βαρδακαστάνης στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ. Επρόκειτο για συνάντηση γνωριμίας με το ελληνικό αναπηρικό κίνημα και συζήτησης σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι από την αρχή αυτής της κρίσης, η οποία ασφαλώς έχει για την Ελλάδα τα δικά της οικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά ουσιαστικά είναι διεθνής και ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, το ελληνικό αναπηρικό κίνημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την διάλυση προνοιακών, υγειονομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση,, τον κεντρικό κορμό δηλαδή του Κοινωνικού Κράτους.

Το αναπηρικό κίνημα απαίτησε από όλες τις κυβερνήσεις από ένα συντονισμένο σχέδιο προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, επισημαίνοντας ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν μπορεί να πληρώσουν μία κρίση για την οποία δεν ευθύνονται. Βεβαίως, στην Ελλάδα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια ευρωστίας και επίπλαστης οικονομικής ανάπτυξης ζούσαν με τον κίνδυνο της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το ελληνικό αναπηρικό κίνημα, αντιμέτωπο με τον αρνητικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στους πολίτες με αναπηρία, παρενέβη και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε όλη τη χρονική διάρκεια αυτής της κρίσης, που δυστυχώς όλα δείχνουν ότι δεν θα ξεπεραστεί ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Το ελληνικό αναπηρικό κίνημα κατέθεσε από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους επισημαίνοντας ότι απαιτείται λήψη συντονισμένων και συνδυαστικών μέτρων από την Πολιτεία και τους φορείς της κοινωνίας που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους.

Το ζήτημα για την Ε.Σ.Α.μεΑ. που εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και τις οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του συντηρητισμού και των προκαταλήψεων για την αναπηρία, φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται ιστορικά σε περιόδους κρίσεων. Είναι ιστορικό χρέος για την Ε.Σ.ΑμεΑ. μετά από 25 χρόνια δράσης της να μην αφήσει αυτή την οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία τις οικογένειές τους και κάθε ευπαθή ομάδα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εκπρόσωποι της Γεωργίας δήλωσαν ότι επιθυμούν να αναπτυχθούν στενότερες σχέσεις και σε αυτό το πλαίσιο στις αρχές Νοεμβρίου θα επισκεφτούν την ΕΣΑμεΑ εκπρόσωποι του γεωργιανού αναπηρικού κινήματος.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 97 KB)
Φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή (image/jpeg, 37 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.