Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ο χάρτης της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν τα νούμερα για τις τυφλές μαζικές επιθέσεις με όπλα στην Αμερική.
Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την Εθνική Ημέρα ευαισθητοποίησης για την ένοπλη βία στις ΗΠΑ, που γιορτάστηκε στις 2 Ιουνίου, και μόλις χτες έλαβε χώρα η πιο πολύνεκρη τυφλή επίθεση με πυρά στη χώρα, όταν ο Ομάρ Ματίν μπήκε σε ένα γκέι-κλαμπ και σκότωσε 50 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 53.

Κι όμως, μόνο μέχρι τις 31 Μαΐου, στις ΗΠΑ είχαν σκοτωθεί 213 άνθρωποι σε περιστατικά τυφλών, μαζικών επιθέσεων από την αρχή του 2016! Συγκεκριμένα, μέχρι την τελευταία μέρα του Μαΐου είχαν σημειωθεί 161 τυφλές επιθέσεις.

Τα νούμερα αυτά είχε παρουσιάσει ο Independent, με αφορμή την Ημέρα κατά της ένοπλης βίας, δημοσιεύοντας παράλληλα με ένα χάρτη για τις περιοχές των ΗΠΑ με τα περισσότερα θύματα σε τέτοιου τύπου επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόνο στο Σικάγο, το τρέχον έτος, υπήρξαν 14 επιθέσεις κατά τις οποίες 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 51 τραυματίστηκαν.

map

-----------

Αυτό είναι το όπλο των αμερικανών μακελάρηδων

Το AR-15 έχει εξελιχτεί σε «πρωταγωνιστή» των τυφλών, μαζικών επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Όταν ο 27χρονος Ομάρ Ματίν μπήκε στο γκέι μπαρ στο Ορλάντο, την Κυριακή, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη φονικότερη εκτέλεση με πυρά στην ιστορία των ΗΠΑ, χρησιμοποιήσει ένα πολύ συγκεκριμένο όπλο. Το τυφέκιο τύπου AR-15 το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αιματοκυλίσματα από την Καλιφόρνια μέχρι το Κονέκτικατ: ένα ημιαυτόματο τυφέκιο, εμπνευσμένο από τον στρατό.

Αυτό είναι το όπλο των αμερικανών μακελάρηδων

Παρότι τα συγκεκριμένου τύπου όπλα ευθύνονται για ένα μικρό ποσοστό των 30.000 ετήσιων θανάτων από όπλα στις ΗΠΑ, έχουν χρησιμοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 μαζικές επιθέσεις από το 2011. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι περίπου 3,7 εκατομμύρια Αμερικανοί το έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Το όπλο, χρησιμοποίησε ο μακελάρης Adam Lanza το Δεκέμβριο του 2012, με το οποίο σκότωσε 26 άτομα στο Sandy Hook στο Newtown, όπως και οι τρομοκράτες του San Bernardino οι οποίοι πάλι με AR-15 αφαίρεσαν τις ζωές 14 ανθρώπων, το Δεκέμβριο του 2015. Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2012, ο James Eagan Holmes όρμησε με ένα AR-15 σε αίθουσα κινηματογράφου και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 58.

Όπως γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ που σκιαγραφούν το «προφίλ» του τυφεκίου, ο δράστης στο Ορλάντο χρειάστηκε να ξαναγεμίσει μια φορά το όπλο κατά τη διάρκεια του μακελειού ενώ στο διαδίκτυο αρκετοί αναρωτιούνται γιατί το AR-15 κυκλοφορεί εν αφθονία στις ΗΠΑ. Στη Φλόριντα, για παράδειγμα, επιτρέπεται σε οποιοδήποτε άτομο άνω των 18 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο να κατέχει ένα AR-15, αν το επιθυμεί.

Ο βρετανός δημοσιογράφος και τηλεοπτική περσόνα, Piers Morgan, ενώνει τη φωνή του με εκείνους που αξιώνουν την απαγόρευση στρατιωτικών όπλων.

«Το AR-15 είναι ένα τυφέκιο που έχει απαγορευτεί στη Βρετανία. Μαντέψτε. Κανένας δε δέχεται πυρά από ένα AR-15 στη Βρετανία. Ξύπνα Αμερική», έγραψε στο Twitter, στον απόηχο της σφαγής στο Ορλάντο. Στον αντίποδα, η Εθνική Ένωση Όπλων, υπερασπίζεται τις μαζικές πωλήσεις του όπλου επιμένοντας ότι είναι χρήσιμο για κυνήγι άγριων ζώων και για οικιακή προστασία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.