Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Απάτη δύο εκατ. ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντί να καταστρέφει είδη και υλικά, τα προμήθευε στη μαύρη αγορά.

Στη σύλληψη ενός 62χρονου ιδιοκτήτη εταιρίας ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και της 33χρονης κόρης του προχώρησε την Παρασκευή η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εταιρία ενέχεται σε πλήθος φορολογικών και άλλων ποινικών παραβάσεων. Ειδικότερα, αντί να καταστρέφει είδη και υλικά, όπως ρούχα, παπούτσια και γυαλιά από επώνυμες εταιρίες, εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά καταστροφής και στη συνέχεια τα προμήθευε στη μαύρη αγορά.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας οι αστυνομικοί εντόπισαν κοντέινερ με επώνυμα είδη των οποίων η εμπορική αξία υπολογίζεται σε 9,5 εκατ. ευρώ και για τα οποία είχαν δοθεί παραστατικά καταστροφής στις εταιρίες.

Η ζημιά για το δημόσιο, εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ και ισοδυναμεί με το ΦΠΑ που απέδωσε στις εταιρείες για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Στη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απάτης, παραβάσεων της Φορολογικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας, της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης και της παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκαν στην 5η Τακτική Ανακρίτρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.