Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τα κοκτέιλ στη διατροφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατί οι ειδικοί συνιστούν να τα αποφεύγετε.

Τα κοκτέιλ αποτελούν μια αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού. Ας δούμε όμως ποια μπορεί να είναι η συμβολή τους στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, καθώς η συχνή και αυξημένη κατανάλωσή τους μπορεί να επιφέρει ανεπιθύμητη αύξηση βάρους ή να δυσκολέψει την προσπάθεια απώλειας των περιττών κιλών.

Τα καλοκαιρινά κοκτέιλ, πέρα από το αλκοόλ, το οποίο αποδίδει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, περιέχουν επίσης χυμούς, λικέρ, ζάχαρη ή γάλα, συστατικά που αυξάνουν περαιτέρω το θερμιδικό τους περιεχόμενο.

Έτσι, ενώ μια μερίδα ποτού όπως το ρούμι ή η βότκα αποδίδει περίπου 100 θερμίδες, ένα κοκτέιλ κυμαίνεται γύρω στις 200-300 θερμίδες, ενώ σε περιπτώσεις που σερβίρεται σε μεγάλα και εντυπωσιακά στολισμένα ποτήρια, μπορεί να περιέχει ακόμη περισσότερες.

Το ποσό αυτό είναι σημαντικό και στην πραγματικότητα αντιστοιχεί σε ένα μικρό γεύμα, κάτι το οποίο θα πρέπει να συνυπολογίζεται στην ημερήσια ενεργειακή μας πρόσληψη.

Επομένως, στις καλοκαιρινές σας εξόδους επιλέξτε συχνότερα ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί ή μια παγωμένη μπύρα και απολαύστε τα αγαπημένα σας κοκτέιλ σε μικρότερη συχνότητα. Όταν επιλέγετε κοκτέιλ, περιοριστείτε στο ένα ποτό και ζητήστε να είναι λίγο πιο ελαφρύ.

Τέλος, φροντίστε να έχετε καταναλώσει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την έξοδό σας, ώστε να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σνακ που καταναλώνονται ως συνοδευτικά των ποτών, όπως οι ξηροί καρποί και τα πατατάκια, καθώς κι αυτά είναι πλούσια σε θερμίδες.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.