Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πώς θα αντιμετωπίσετε την ηλίαση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι να προσέχετε.

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στη θερμότητα με αποτέλεσμα αυτή την εποχή να επηρεάζεται αρκετά από την έκθεση στον ήλιο. Ποιες είναι οι συμβουλές των γιατρών;

Θυμάστε ακόμη εκείνη την ημέρα που ξεχαστήκατε στον ήλιο; Μέσα σε λίγες ώρες εμφανίσατε πυρετό, εμετούς, ζαλάδα και πονοκέφαλο.

Όπως εξηγεί η παθολόγος Νικολέττα Ζερβάκη, τα παραπάνω συμπτώματα φανερώνουν ότι έχετε πάθει ηλίαση και είναι πιθανό να παρουσιαστούν έπειτα από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ακόμα και αν φοράτε καπέλο ή βρίσκεστε κάτω από ομπρέλα, όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνήθως διαρκούν κατά μέσο όρο 2 μέρες και, για να επανέλθετε πιο γρήγορα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραμείνετε σε δροσερό μέρος, να πίνετε άφθονα υγρά, να είστε ελαφρά ντυμένοι και σε περίπτωση που παρουσιάζετε πυρετό να λάβετε ένα αντιπυρετικό. Ακόμα βοηθούν πολύ η ξεκούραση, ο καλός ύπνος και οι δροσερές κομπρέσες.

Τι να προσέχετε

Όπως συμπληρώνει η γιατρός-ομοιοπαθητικός Έρρικα Παπαβενετίου, οι κινήσεις που επιβάλλονται είναι η μεταφορά του ατόμου που πάσχει από ηλίαση σε δροσερό μέρος με πολλή προσοχή, ώστε να μην αισθανθεί απότομα τη διαφορά από το πολύ ζεστό στο κρύο. Ακόμα, είναι προτιμότερη η κατανάλωση νερού απ' ό,τι χυμών, γιατί το πρώτο απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος λαμβάνει φάρμακα πρέπει να το αναφέρει στο γιατρό του, καθώς είναι πιθανό να χρειαστεί κάποια αλλαγή στην αγωγή προσωρινά.


Πηγή: http://fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.