Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πολλαπλές οι συνέπειες στον Έβρο από τις πρόσφατες πλημμύρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές οι καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο.

Σημαντικές είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο στον Έβρο, όπως αυτές καταγράφονται στο υπόμνημα που κατέθεσε στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παν. Λαφαζάνη και στον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Αποστόλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παν. Σγουρίδης, μετά την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, το γεγονός ότι κάτω από το νερό βρίσκονται 220.000 στρέμματα, οδηγεί στη μετάθεση έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου για τα ζαχαρότευτλα (η σπορά αρχίζει αρχές Μαρτίου), το βαμβάκι και το καλαμπόκι, η σπορά των οποίων αρχίζει τον Απρίλιο, το 50% της παραγωγής σπαραγγιών δεν θα μπορέσει να συγκομισθεί, ενώ έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 500 αντλητικά συγκροτήματα στις γεωτρήσεις.

Επίσης, έχουν καταστραφεί οι αγροτικές οδοποιίες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που αναφέρονται στο υπόμνημα «θα χρειαστούν 200.000 ευρώ για την Ορεστιάδα, 150.000 ευρώ για το Διδυμότειχο και 150.000 ευρώ για το Σουφλί». Στον κτηνοτροφικό τομέα, περίπου 5.000 πρόβατα είναι εκτός των μονάδων τους και χρειάζονται άμεσα ζωοτροφές για το επόμενο δεκαπενθήμερο, το κόστος για την αγορά των οποίων φτάνει περίπου τις 60.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κτηνοτροφία στην περιφερειακή ενότητα Έβρου έχει δεχθεί από τον Ιούνιο του 2013 έως σήμερα, ισχυρό πλήγμα κυρίως από την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς οι απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο ανέρχονται σε 40.273 αιγοπρόβατα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.