Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Από ιδιωτική εταιρεία η αποτίμηση λειτουργίας σχολείων ΕΑΕΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Η αποτίμηση της λειτουργίας των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «περνά» μέσα από ιδιωτική εταιρεία όπως καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανακοίνωσή της.

Η ΔΟΕ μέμφει το υπουργείο Παιδείας που δε βρήκε χρόνο αλλά και δεν είχε την περιέργεια να αξιολογήσει την πράξη ενώ ούτε το ΙΕΠ ούτε το Υπουργείο απέκτησαν εικόνα για τα προβλήματα των σχολείων ΕΑΕΠ και ούτε φυσικά προχώρησαν σε καμία ενέργεια βελτίωσης της λειτουργίας τους.

Μόνο η ΔΟΕ με μεγάλη πανελλαδική έρευνα – μελέτη που υλοποίησε το ΙΠΕΜ – ΔΟΕ απεικόνισε την πραγματικότητα σχετικά με τα σχολεία αυτά και έθιξε το σύνολο των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η ΔΟΕ τονίζει ότι αποτελεί πραγματική πρόκληση το να απευθύνεται στους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και γονείς μια ιδιωτική εταιρεία η οποία, όπως αναφέρει σε επιστολή της, έχει συνάψει σύμβαση με το Υπουργείο Παιδείας για την αποτίμηση της λειτουργίας των σχολείων ΕΑΕΠ και να τους δίνει οδηγίες για το πώς να καταχωρίσουν σε συγκεκριμένο ιστοχώρο, στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουν οι ασκούντες την εκπαιδευτική πολιτική είναι ότι αυτή δεν μπορεί να εκχωρείται σε εξωθεσμικούς, άσχετους με την εκπαίδευση φορείς (πόσο μάλλον ιδιωτικούς) αλλά πρέπει να ασκείται υπεύθυνα από αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το σημαντικό έργο.

Το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ακύρωση της συγκεκριμένης σύμβασης και να προσέλθει σε έναν σοβαρό και εμπεριστατωμένο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία για το μέλλον του σχολείου όπως το έχουν ανάγκη τα παιδιά και όχι όπως επιβάλλεται από πολιτοοικονομικές επιταγές και συμφέρονται. Καλεί, τέλος, τους εκπαιδευτικούς να μην ανταποκριθούν στα όσα ζητά η συγκεκριμένη και κάθε ιδιωτική εταιρεία και να μην καταχωρήσουν κανένα στοιχείο σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.