Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Θα γίνει το παν για τη φροντίδα της υγείας των απεργών πείνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων» αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την ανακοίνωση των προσωπικών γιατρών που έκριναν «ιδιαίτερα ανησυχητική» την κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Σχετικά με την ανακοίνωση προσωπικών γιατρών των κρατουμένων απεργών πείνας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι οι γιατροί των σωφρονιστικών καταστημάτων, ή αν χρειαστεί των νοσοκομείων, οφείλουν να παρέχουν θεραπευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην απόφαση των κρατουμένων, με συνεχή παρακολούθηση και ετοιμότητα επέμβασης σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης. Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων.

Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν. Κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.