Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας του ΕΚΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση του υπουργού Παιδείας στη Βουλή.

Επειδή οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του διαγωνισμού είναι χρονοβόρες λόγω επανειλημμένων διοικητικών και νομικών ενστάσεων των συμμετεχουσών εταιρειών, έως σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπογραφεί σύμβαση για καθαριότητα του Ιδρύματος σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε έγγραφό που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι έγινε προσπάθεια να ακολουθηθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης τρίμηνης διάρκειας με τις συμμετέχουσες στον ανοιχτό διαγωνισμό εταιρείες καθαρότητας, η οποία φαίνεται ότι θα τελεσφορήσει μετά από δαιδαλώδες νομικές διαδικασίες και θα υπογραφεί η σύμβαση στο άμεσο χρονικό διάστημα (αρχές Μαρτίου).

Έως σήμερα η καθαριότητα των Σχολών και των Τμημάτων γίνεται με πρόχειρους διαγωνισμούς ανά Τμήμα και Σχολή και με κονδύλια που διαχειρίζονται για λειτουργικές δαπάνες τα Τμήματα και οι Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή κ. Δαβάκη ο υπουργός Παιδείας γνωστοποιεί ότι στο κτήριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης του ΕΚΠΑ εκτός από την ανωτέρω διαδικασία, η καθαριότητα στο μέτρο του εφικτού, γίνεται από υπαλλήλους της Πανεπιστημιακής Λέσχης, που σημειωτέον, ουδεμία υποχρέωση έχουν να το πράξουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.