Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπορεί ο πόνος στο στήθος να έχει ψυχολογικά αίτια;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι είναι το "Συνδρόμου Υπεραερισμού";

Το σύνδρομο του υπεραερισμού φαίνεται να έχει πολλές ομοιότητες με τη διαταραχή πανικού. Ο υπεραερισμός συμβαίνει όταν ο πνευμονικός εξαερισμός για ικανοποίηση των βιολογικών αναγκών για οξυγόνωση του αίματος και αποβολή του διοξειδίου του είναι υπερβολικός. Οι πρώιμες αισθήσεις περιλαμβάνουν ζάλη, ίλιγγο, αδυναμία, οδηγώντας σε μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης και σε εξασθένηση της συνείδησης (αίσθησης, εγρήγορσης). Μία άλλη ομάδα συμπτωμάτων περιλαμβάνει μούδιασμα, αίσθηση μυρμηγκιάσματος, ιδιαίτερα γύρω από το στόμα και τα χέρια. Εάν ο υπεραερισμός συνεχίζεται, μυϊκές συσπάσεις και κράμπες είναι συχνές. Ο υπεραερισμός μπορεί να προκαλέσει πόνους στο στήθος.

O υπεραερισμός προκαλεί αλλαγές στη φυσιολογία που μπορεί να βιώνονται σαν σωματικά συμπτώματα. Είναι εμφανές λοιπόν από τα παραπάνω ότι οι κρίσεις υπεραερισμού και οι κρίσεις πανικού αποτελούν σε κάποιο βαθμό παρόμοιες καταστάσεις. Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι τουλάχιστον κάποιος βαθμός υπεραερισμού με τις συνακόλουθες σωματικές αλλαγές πάντα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των κρίσεων πανικού. Ωστόσο, οι δύο καταστάσεις δεν είναι ταυτόσημες γιατί σ' αυτή την περίπτωση ο ΄΄σκόπιμος΄΄ υπεραερισμός θα έπρεπε να αναπαράγει όλα τα συμπτώματα των προσβολών πανικού γεγονός όμως που η κλινική εμπειρία δεν επιβεβαιώνει. Από τις αναφορές των ασθενών συμπεραίνουμε ότι τα δύο είδη κρίσεων έχουν ομοιότητες αλλά «δεν είναι τα ίδια»

Τι είναι η Διαταραχή Πανικού;

Οι κρίσεις πανικού είναι πολύ συνηθισμένες και κάποιες φορές επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και λειτουργικότητα του ατόμου. Όταν αυτές οι κρίσεις είναι πολύ συχνές και όταν ένα άτομο σπαταλά αρκετό χρόνο περιμένοντας να συμβεί η επόμενη κρίση, τότε αυτός/ή είναι πολύ πιθανόν να υποφέρει από διαταραχή πανικού. Με τον όρο αυτό εννοούμε ένα έντονο σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανομενα επεισόδια κρίσεων υπερβολικού άγχους και φόβου που συνδέονται με μια ποικιλία τόσο σωματικών όσο και ψυχολογικών συμπτωμάτων τα οποία δεν σχετίζονται με κάποια συγκεκριμένη κατάσταση.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.