Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Από νωρίς στο διαδίκτυο οι έλληνες μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλυπτική έρευνα της ελληνικής αστυνομίας.

To 6,3% των μαθητών ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σε ηλικία κάτω των 5 ετών όπως προκύπτει από έρευνα του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου σε δείγμα 524 μαθητών, ηλικίας 10 έως 14 ετών.

Η πλειονότητα των μαθητών ξεκίνησαν τη χρήση του διαδικτύου σε ηλικία 8 ετών (24,6%) ενώ οι περισσότεροι μαθητές χρησιμοποιούν κυρίως το διαδίκτυο για να ακούνε μουσική, να μιλάνε με τους φίλους τους, για τα μαθήματα και να παίζουν παιχνίδια.

Το 84,5% των μαθητών έχει λογαριασμό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με τα πρωτεία να τα έχουν το Facebook και Viber (36,7% αντίστοιχα) ακολουθούμενα από το Instagram (29,8%).

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι γονείς στο 60% παρακολουθούν τις δραστηριότητές των παιδιών είτε ελέγχοντας το ιστορικό περιήγησης, είτε δίνοντας συμβουλές, όμως το ποσοστό παραμένει χαμηλό, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας των παιδιών.

Η πλειοψηφία των παιδιών που ένιωσαν άσχημα στο διαδίκτυο ήταν λόγω κάποιας ψεύτικης φήμης που βγήκε είτε για τους ίδιους, είτε για τους φίλους τους.

Διαπιστώνεται, με αυτό τον τρόπο, ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει στα παιδιά η εικόνα τους και η γνώμη των άλλων.

Θετικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παιδιών που ένιωσαν κίνδυνο μίλησαν στους γονείς ή τους φίλους τους. Παράλληλα όμως υπάρχει και ένα ποσοστό το οποίο δεν το έκανε, είτε γιατί αισθάνθηκε άσχημα, είτε γιατί δεν το θεώρησε σημαντικό.

Συνοψίζοντας, παρατηρείται ότι τα παιδιά ξεκινούν πολύ νωρίς την επαφή τους με το διαδίκτυο και τα social media, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και ενημέρωση από γονείς και φορείς.

Ποια ηλικία ξεκίνησαν τη χρήση του διαδικτύου
5 ετών και κάτω
6,3%
6 ετών
10,7%
7 ετών
12,9%
8 ετών
24,6%
9 ετών
19,2%
10 ετών
16,9%
11 ετών
5,4%
12 και άνω
4,0%

Να σημειώσουμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ενώ περισσότερα στοιχεία για την έρευνα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της αστυνομίας.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.