Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η γηραιότερη γάτα στον κόσμο είναι 27 ετών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αντίστοιχο σε «ανθρώπινα χρόνια» είναι 125 έτη.

Έχει ζήσει και τις επτά ζωές της και… συνεχίζει ακάθεκτη. Η Τίφανι Νο. 2 (Tiffany Two), όπως την έχει ονομάσει η ιδιοκτήτριά της, είναι η γηραιότερη γάτα στον κόσμο… με τη βούλα των ρεκόρ Γκίνες.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε 27 ετών, με το αντίστοιχο σε «ανθρώπινα χρόνια» να είναι 125 έτη!

Η γάτα γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1988 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Η ιδιοκτήτριά της, Sharon Voorhees, την είχε αγοράσει από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων έναντι 10 δολαρίων όταν ήταν έξι εβδομάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline και όπως ισχυρίζεται η ίδια «ήταν τα καλύτερα χρήματα που έχω ξοδέψει ποτέ».

Η Sharon ανέφερε ότι την ίδια εποχή είχε αγοράσει επίσης και δύο σκύλους, οι οποίοι είχαν γεννηθεί περίπου την ίδια περίοδο, όμως πέθαναν πριν από κάποια χρόνια.



Η 27χρονη γάτα είναι σχετικά καλά στην υγεία της… για την ηλικία της. Υποφέρει από υψηλή αρτηριακή πίεση, όμως σύμφωνα με την αφεντικίνα της, εξακολουθεί να απολαμβάνει τις βόλτες της –αν και προτιμά να μένει μέσα τις περισσότερες φορές- και μπορεί να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες μόνη της.





Η Τίφανι Νο. 2 δεν είναι όμως η μεγαλύτερη γάτα που έχει ζήσει ποτέ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Το «κατόρθωμα» αυτό ανήκει σε μία άλλη γάτα, που έζησε στο Ώστιν του Τέξας και άκουγε στο όνομα «Creme Puff». Είχε γεννηθεί στις 3 Αυγούστου του 1967 και πέθανε στις 6 Αυγούστου του 2005, στην πολύ «ώριμη» ηλικία των 38 ετών!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.