Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ο ΟΗΕ αναζητά τα τραγούδια της… ευτυχίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναζητώντας τη... μελωδία της ευτυχίας, τα Ηνωμένα Έθνη θα δώσουν στο τέλος της εβδομάδας στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τραγούδια απ' όλον τον κόσμο που χαρίζουν ευδαιμονία ή έστω ένα χαμόγελο στους ανθρώπους που τα ακούν.

Από σήμερα οι χρήστες του Διαδικτύου καλούνται να αναρτήσουν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τα τραγούδια που τους κάνουν να χοροπηδούν από ευφορία ή να χαμογελούν από ευτυχία. Η playlist θα μεταδοθεί από τη διαδικτυακή μουσική υπηρεσία MixRadio την Παρασκευή, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 2012 κατόπιν πρωτοβουλίας του μικρού βουδιστικού βασιλείου του Μπουτάν, στα Ιμαλάια. Το Μπουτάν έχει απορρίψει εδώ και χρόνια από τα στατιστικά στοιχεία τον δείκτη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και τον έχει αντικαταστήσει, επισήμως, με τον δείκτη της Ακαθάριστης Εγχώριας... Ευτυχίας.

Στην επιτροπή που θα επιλέξει τα τραγούδια της "ευφορίας" θα μετέχουν οι Βρετανοί συνθέτες - τραγουδιστές Εντ Σίραν και Τζέιμς Μπλαντ, ο Αμερικανός Τζον Λέτζεντ, ο Γάλλος DJ Νταβίντ Γκετά και άλλοι.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν αποκάλυψε πάντως τη δική του προτίμηση: είναι το τραγούδι Signed, Sealed, Delivered του Στίβι Γουόντερ. "Σήμερα, χρησιμοποιούμε την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής για να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, που υφίστανται ανθρωπιστικές κρίσεις, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή τις συνέπειες της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής", είπε ο Μπαν.

Πέρσι ο ΟΗΕ είχε καλέσει τους χρήστες του Διαδικτύου να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας χορεύοντας στους ρυθμούς του Happy του Φάρελ Γουίλιαμς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.