Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

"Θαυματουργό" εμφύτευμα στον εγκέφαλο για παραπληγικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άλλη μία ενδιαφέρουσα τεχνολογική ανακάλυψη που μπορεί να δούμε στο Cybathlon το 2016 είναι αυτή που έρχεται από το A*Star Institute of Microelectronics (Σιγκαπούρη) και αφορά ένα νέο εμφύτευμα για τον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια μικροσκοπική νευρωνική διάταξη που θα τοποθετείται στον εγκέφαλο ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και θα δημιουργεί μια “γέφυρα επικοινωνίας” με τα τεχνητά μέλη. Αυτή είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές της τεχνολογίας, αλλά έπειτα μπορεί να εφαρμοστεί και για πολλές άλλες λειτουργίες.



Για την ακρίβεια, πάντως, η “συσκευή” δεν εμφυτεύεται κάπου συγκεκριμένα στο κεφάλι του ασθενούς, καθώς είναι τόσο μικροσκοπική που μπορεί να “κολυμπά” μέσα στον εγκέφαλο χωρίς να προκαλεί καμία ζημιά στον ιστό. Όπως αναφέρει και το PhysOrg, το δυσκολότερο κομμάτι είναι αυτό της “εμφύτευσης”, αφού για να εισέλθει θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τρύπες στο κεφάλι με κίνδυνο να προκληθεί μόλυνση ή εσωτερική αιμορραγία.

Τέλος, η ομάδα αναφέρει ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα βιοσυμβατότητας μετά την εισαγωγή του εμφυτεύματος και συνεχίζει τις έρευνες για ακόμα πιο σταθερή διαδικασία εισόδου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.