Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το βαρύ τίμημα της μητρότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καρκινοπαθής έφερε στον κόσμο την κόρη της και λίγο μετά πέθανε - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Η 36χρονη Εlizabeth Joice τα ρίσκαρε όλα για να γίνει μητέρα, έστω και για λίγο. Η ζωή της χαμογέλασε, όταν έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Έξι εβδομάδες μετά τής έδειξε το σκληρό της πρόσωπο, αφήνοντας την κόρη της χωρίς μητέρα…

Η Εlizabeth έγινε γνωστή μέσω του συζύγου της που επέλεξε να τη δημοσιοποιήσει για να αναδείξει το θάρρος και την αυτοθυσία της.

Η 36χρονη ήταν πάντα μαχήτρια, τα έβγαλε πέρα παρότι έχασε νωρίς τη μητέρα της και στη συνέχεια ο πατέρας της την εγκατέλειψε. Είχε ήδη δύο χρόνια σχέση με τον Max όταν τον Σεπτέμβριο του 2010 εντοπίστηκαν όγκοι στους πνεύμονές της. Αναμένοντας την εξέταση που θα έδειχνε ενδεχόμενη κακοήθεια, η Εlizabeth είχε αποφασίσει πως δεν θα έδινε μάχη με την ασθένειά της. «Είχα αποφασίσει να ξοδέψω όλα μου τα λεφτά, να κάνω πάρτι μέχρι τέλους», είχε πει σε συνέντευξή της.

Ο Max δεν είχε τίποτα να πει, της ζήτησε μόνο να τον παντρευτεί λέγοντας: «δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, να μην το παλέψεις». Παντρέυτηκαν ένα μήνα αργότερα και η Liz διαγνώστηκε με σάρκωμα.

Υποβλήθηκε σε τέσσερις γύρους χημειοθεραπείας, μία χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια κι άλλες χημειοθεραπείες. Έκλεισε τρία χρόνια ελεύθερη από καρκίνο και παρότι οι γιατροί της έλεγαν το αντίθετο, εκείνη ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα μωρό.

Όταν η Liz ανακάλυψε πως είναι έγκυος, ο Max δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Μας είχαν πει πως ήταν αδύνατο, κι όμως συνέβαινε!», είπε.

Η χαρά τους κράτησε μόνο ένα μήνα. Η δυσάρεστη είδηση ήρθε να τους χαλάσει τα σχέδια και τα όνειρα: ο όγκος της 36χρονης είχε επανεμφανιστεί.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε ακόμα μία χειρουργική επέμβαση, για την αφαίρεση του όγκου, αλλά λόγω της εγκυμοσύνης της δεν έγιναν μαγνητικές τομογραφίες σε όλο της το σώμα κι έτσι ο ογκολόγος δεν μπορούσε να εκτιμήσει επακριβώς την κατάσταση.

Ημερομηνία τοκετού είχε οριστεί η 4η Μαρτίου αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να περιμένουν τόσο. Τον Ιανουάριο, με καισαρική τομή, η μικρή και υγιής Lily Anne Joice ήρθε στον κόσμο.

Η κατάσταση της υγείας της μητέρας της όμως επιδεινώθηκε αμέσως και, όπως διαπιστώθηκε, είχε όγκους στον δεξί πνεύμονα, στην καρδιά και την κοιλιά.

«Αποχαιρετιστήκαμε, ήταν σαν από ταινία. Κλάψαμε, αφηγηθήκαμε ιστορίες, μιλήσαμε για όλα τα σημαντικά», θυμάται ο Max. «Η Liz γύρισε σπίτι πέντε μέρες μετά τη γέννηση της Lily, εκείνη η μοναδική νύχτα όλοι μαζί στο σπίτι ήταν ό,τι μας έμεινε», προσθέτει.

Η Liz ήταν τόσο άρρωστη που επέστρεψε κατευθείαν στο νοσοκομείο και επί έξι εβδομάδες έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ήθελε να ζήσει, πάλευε περισσότερο απ’ όσο οι γιατροί είχαν ποτέ φανταστεί. Αγωνιζόταν να διαψεύσει τα προγνωστικά για να περάσει άλλη μία μέρα με τον Max και τη Lily. Κι ύστερα άλλη μία. Και μία ακόμα», περιγράφει η αδελφή του Max.

Οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν στις 9 Μαρτίου. «Έτσι ήταν η Liz», εξηγεί ο Max, «είχε αυτή τη θετική ενέργεια που σε κάνει να θέλεις να γίνεσαι καλύτερος. Δεν ανεχόταν την αυτόλύπηση. Τα… ‘μαγικά’ της πέρασαν και στη Lily, εκείνη μου δίνει τη δύναμη να ανταπεξέλθω», καταλήγει.

Το «ταξίδι» της οικογένειας Joice, με όλες τις μικρές και μεγάλες νίκες και τις αναπόδραστες απώλειες καταγράφηκε στο ντοκιμαντέρ «40 Weeks» που αναμένεται, σύμφωνα με τη Daily Mail, να προβληθεί σύντομα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.