Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αγώνας δρόμου για τη διελεύκανση θανάτου του βαρυποινίτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φόβοι για κινητοποιήσεις με σημαία το θάνατο Καρέλι.

Στοίχημα για τις αρχές αποτελεί η απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της κακοποίησης του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Οι φυλακές βρίσκονται σε αναβρασμό και οι αρμόδιες αρχές δεν κρύβουν την ανησυχία τους ο θάνατος του Ιλία Καρέλι να πυροδοτήσει αντιδράσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις. Γι αυτό γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθεί, άμεσα, η κατεπείγουσα έρευνα η οποία θα εντοπίσει τους υπεύθυνους ώστε να μην υπάρχει υπόνοια συγκάλυψης που θα οδηγήσει σε κινητοποιήσεις με σημαία το θάνατο του 42χρονου βαρυποινίτη.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση αφού τα ιατροδικαστικά ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 42χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού περισσότερες από μια φορά. Όπως έλεγε αρμόδια πηγή για να ενισχύσει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό «δεν ταυτίζονται χρονικά το κάταγμα στο στέρνο και το έγκαυμα στην δεξιά παλάμη. Προφανώς, έγιναν από διαφορετικό πρόσωπο σε διαφορετική χρονική στιγμή». Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τους εμπλεκόμενους που έχουν καταθέσει έως τώρα στο πλαίσιο της έρευνας να έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές όταν ο 42χρονος βαρυποινίτης οδηγήθηκε, μετά την απολογία του, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας συντάχθηκε έκθεση στην οποία καταγράφονται οι μώλωπες και το χτύπημα στο μάτι αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται το κάψιμο στο χέρι το οποίο παραπέμπει σε ηλεκτροσόκ.

Αυτό το έγγραφο πιθανολογείται ότι είναι και το «κρυφό χαρτί» το οποίο φέρονται να επικαλούνται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Μαλανδρίνου, σε μια προσπάθεια να διώξουν από πάνω τους τις υπόνοιες ότι βασάνισαν τον βαρυποινίτη κατά τη διάρκεια των 6 ωρών που μεσολάβησαν της δολοφονίας του Γιώργου Τσιρώνη και της μεταγωγής του στον εισαγγελέα. Το πιο ισχυρό χαρτί, όμως , φαίνεται να είναι οι μαρτυρίες των δικαστικών λειτουργών οι οποίοι λένε πως δεν παρατήρησαν το έγκαυμα κατά τη διάρκεια της απολογίας του 42χρονου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στην περίπτωση που υπήρχε ήταν σε τέτοιο σημείο που θα το έβλεπαν αφού ενώπιον τους έβγαλαν αλλά και φόρεσαν τις χειροπέδες στον Ιλία Καρέλι.

Αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Νιγρίτα Σερρών φέρονται να επιμένουν ότι αμέσως μόλις ο 42χρονος έφτασε στο σωφρονιστικό κατάστημα φωτογραφήθηκε και όλα έγιναν υπό την εποπτεία του διευθυντή της φυλακής ο οποίος μάλιστα έκανε και αναφορά στο υπουργείο στην οποία καταγράφονται οι μώλωπες του βαρυποινίτη.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και το σύνολο των αστυνομικών που συνόδευσε τον βαρυποινίτη όλες αυτές τις ώρες και μέχρι να οδηγηθεί στη Νιγρίτα. Και οι αστυνομικοί αυτοί δεν είναι λίγοι αφού οι πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 50 εμπλεκόμενους οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές υπηρεσίες και περιοχές και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Τα επίμαχα 24ωρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνόδευσαν τον βαρυποινίτη άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης αλλά της ΟΠΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη μεταφορά του Ιλία Καρέλι χρησιμοποιήθηκε τζιπ της αστυνομίας και όχι κλούβα και η συνοδεία του άλλαζε από νομό σε νομό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.