Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Απεργούν την Πέμπτη οι νοσηλευτές στην Κύπρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγέλλουν τους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας για υποτίμηση του έργου τους.

Από τις 7:30 έως και τις 11:30 θα διαρκέσει την Πέμπτη 7 Μαΐου η στάση εργασίας των νοσηλευτών στην Κύπρο, στην οποία θα συμμετάσχουν οι φυσιοθεραπευτές, οι ακτινογράφοι, και οι εργαζόμενοι στα κρατικά φαρμακεία και εργαστήρια.

Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο στην απεργία να συμμετέχουν και οι γιατροί, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται αύριο, μετά τη συνάντηση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) καταγγέλλει τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Χάρη Γεωργιάδη και δρ. Φίλιππο Πατσαλή για πλήρη αδιαφορία, υποτίμηση και παραγνώριση του έργου των νοσηλευτών και ότι με τις άστοχες, ανεπίτρεπτες και παράλογες ενέργειές τους οδηγούν σε πλήρη παράλυση και οριστικό λουκέτο τη δημόσια υγεία, για δήθεν υλοποίηση των μέτρων που επέβαλε η Τρόικα.

«Θεωρούμε κοροϊδία τη συμπεριφορά του Υπουργού Υγείας που εδώ και μήνες είτε μας αγνοεί, είτε παρεμβαίνει την τελευταία στιγμή για να σώσει δήθεν την κατάσταση, και να στηρίξει τον κλάδο στα αιτήματά του που συζητά και υποβάλλει σε "ώτα μη ακουόντων", εδώ και μήνες. Μιλούμε για μια εξωφρενική πολιτική και συμπεριφορά που υποτιμά τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο, που χαράσσεται από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, που κατάντησε ο πιο πιστός υπάλληλος της Τρόικα, διαλύοντας πλήρως τον κοινωνικό ιστό και οδηγώντας τον λαό σε εξαθλίωση» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι νοσηλευτές στην ανακοίνωσή τους.

Και προσθέτουν: «Δεν είμαστε επαίτες ούτε ζητιανεύουμε. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι που δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες, με μεγάλες ευθύνες και αισθανόμαστε πικραμένοι και δυσαρεστημένοι όταν διαπιστώνουμε πως η επίσημη πλευρά μάς εμπαίζει, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και υποβαθμίζει τον ρόλο και την προσφορά μας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.