Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Απαιτητικές δουλειές κατά της άνοιας και του Αλτσχάιμερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα μελέτη για την προστασία της μνήμης.

Όσοι είναι επιφορτισμένοι με απαιτητικές εργασίες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιας μορφής άνοια ή Αλτσχάιμερ.

Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Λειψίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα επαγγέλματα που διατηρούν τον εγκέφαλο ενεργό, προστατεύουν τη μνήμη και εμποδίζουν την εκφύλιση των νοητικών λειτουργιών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γιατροί, οι νοσοκόμες, οι δικηγόροι, οι αρχιτέκτονες και οι δάσκαλοι έχουν ιδιαίτερα απαιτητικά επαγγέλματα, που κρατούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και γι’ αυτό πιστεύεται ότι κινδυνεύουν λιγότερο από οποιασδήποτε μορφής άνοια συγκριτικά με ανθρώπους, οι οποίοι δεν κάνουν απαιτητικές πνευματικά εργασίες.

Η επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Francisca Then, δήλωσε: «Τα ευρήματα της έρευνας είναι σημαντικά, καθώς δείχνουν ότι η δουλειά που κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας είναι πιο σημαντική για την εγκεφαλική υγεία ακόμη και από τη μόρφωση που μπορεί να έχουμε, παράγοντας που ήδη γνωρίζουμε ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο άνοιας».

Στο μεταξύ, σε μια άλλη έρευνα από διαπιστώθηκε ότι η εκμάθηση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας μπορεί να καθυστερήσει την άνοια μέχρι και 5 χρόνια.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.