Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μία επικίνδυνη πρωινή συνήθεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μην πατάτε το snooze.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν το snooze στο ξυπνητήρι τους ως μία πολυτέλεια που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ξεκουραστούν λίγα παραπάνω λεπτά το πρωί. Στην πραγματικότητα όμως το snooze είναι κάτι που κάνει κακό.

Το να πατάτε το snooze μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι μπορεί να σας δίνει μία προσωρινή αίσθηση ανακούφισης, όμως αυξάνονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι τελικά το snooze, μάς εμποδίζει από το να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μία αίσθηση σκοπού.

Σε βιβλίο του ο ψυχολόγος, Χαλ Έλροντ, σημειώνει ότι κάθε φορά που πατάτε το snooze στην πραγματικότητα λέτε στον εαυτό σας ότι δε θέλετε να σηκωθείτε το πρωί και να ζήσετε τη ζωή σας.

Και μπορεί να σας φαίνεται υπερβολή, όμως στην πραγματικότητα, η υπερβολική χρήση του snooze μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης. Ταυτόχρονα, αν ξυπνήσετε με ένα στόχο -όπως οι γνωστοί για το πρωινό τους ξύπνημα, η Όπρα Γουΐνφρεϊ, ο Μπιλ Γκέιτς, ακόμη και ο Αριστοτέλης- είναι πιθανότερο να βιώσετε τελικά μία παθιασμένη και παραγωγική ημέρα.

Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι αυτά που λέτε στον εαυτό σας για τον ύπνο είναι πιο ισχυρά από τον πραγματικό ύπνο.

Δηλαδή: Πόσο συχνά ξυπνάτε εξαντλημένοι μία ημέρα, την οποία περιμένατε πώς και πώς. Μάλλον σχεδόν ποτέ. Είτε είναι τα γενέθλιά σας είτε είναι η ημέρα που φεύγετε για διακοπές, το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια. Και αυτό ισχύει ακόμη και αν έχετε κοιμηθεί ελάχιστα.

Ένα πείραμα που έκανε ο Χαλ Έλροντ είναι το εξής: Κάθε βράδυ έλεγε στον εαυτό του ότι ο ύπνος δεν είναι αρκετός και ότι την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει εξαντλημένος. Ανεξάρτητα, λοιπόν, αν είχε κοιμηθεί 5 ή 7 ή 9 ώρες, την επόμενη ημέρα ξυπνούσε εξαντλημένος.

Το ίδιο ίσχυε και στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή όταν έλεγε στον εαυτό του ότι ο ύπνος αρκεί και ότι την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει ξεκούραστος. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ξανασκεφτείτε τα πρωινά σας ώστε να νοιώθετε πιο χαρούμενοι, παραγωγικοί και ευχαριστημένοι με τη ζωή σας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.