Τρίτη 5 Μαΐου 2015

«Ξεκλειδώνουν» οι πίνακες των αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπεται για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας.

«Ξεκλειδώνουν» οι πίνακες των αναπληρωτών με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο προσχέδιο των νομοθετικών ρυθμίσεων που στάλθηκε σήμερα σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Το newsbeast.gr παρουσιάζει τα όσα αφορούν τους αναπληρωτές...

Ξεκλείδωμα πινάκων

Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως αυτοί ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευση του ν.3848/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από 1.9.2010 με στοιχεία προϋπηρεσίας.

Δυσπρόσιτα

Ειδικά, κατά την προσμέτρηση αυτή, ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που έχει διανυθεί κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες σχολικές μονάδες δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο.

Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.

Άρση του διετούς αποκλεισμού

Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.