Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ορισμένων γραμμών μελετά η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να προστατευθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Η κυβέρνηση μελετά παρεμβάσεις για μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ορισμένων γραμμών που είναι υψηλές και επιβαρύνουν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με αφορμή την έκδοση υπουργικής απόφασης που ορίζει μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας (επιδοτούμενες γραμμές) της τάξης του 2,6%.

«Η τιμή του εισιτηρίου στις επιδοτούμενες γραμμές με χαμηλή κίνηση κάθε χρόνο προσαρμόζεται τιμαριθμικά και η μικρή μείωση φέτος οφείλεται στο αρνητικό πρόσημο του πληθωρισμού», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας.

Σε ερώτηση αν ένας επιβάτης από το λιμάνι του Πειραιά για τη Μυτιλήνη θα έχει μείωση στην τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, τόνισαν ότι η μείωση αυτή αφορά μόνο το κομμάτι εκτέλεσης δρομολογίου που χαρακτηρίζεται ως άγονη γραμμή, αλλά και σε ελεύθερες μεταξύ λιμένων με χαμηλή διακίνηση επιβατών που δεν υπερβαίνει κατά περίπτωση τους 150.000 ή τους 300.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, αποφάσεις που αφορούν στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κάθε χρόνο, με βάση τον ετήσιο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Προστίθεται, επίσης ότι είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ και πέρυσι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν μειωμένος κατά 1,7%, με απόφαση του πρώην υπουργού δεν πραγματοποιήθηκε καμία μείωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.