Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ελληνίδα μαθήτρια έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη - Στο χειρουργείο η μαθήτρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρισκόταν στην ιταλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου της.

Μια 17χρονη ελληνίδα μαθήτρια που βρισκόταν στη Ρώμη σε σχολική εκδρομή έπεσε αργά χθες βράδυ από μπαλκόνι ξενοδοχείου που βρίσκεται στην οδό Κριστόφορο Κολόμπο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η μαθήτρια της Γ' Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, βρισκόταν στην ιταλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου της.

Η μαθήτρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.



---------

Αναπάντεχη τροπή πήρε η σχολική εκδρομή στη Ρώμη.

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται, αυτή την ώρα, σε νοσοκομείο της Ρώμης, η μαθήτρια γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η οποία χθες το βράδυ έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου, όπου διέμενε, στη διάρκεια της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κατσιανίδης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η μαθήτρια είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι σε κρίσιμη κατάσταση και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Είναι το μόνο που γνωρίζουμε τώρα» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο Cristoforo Colombo, προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, σήμερα.

Οι γονείς του 17χρονου κοριτσιού έχουν μεταβεί στη Ρώμη, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά επιστρέφουν σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή» δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας.



-------------

Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας

Τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου της Ρώμης.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ρώμης η 17χρονη Ελληνίδα μαθήτρια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά χθες το βράδυ πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου της ιταλικής πρωτεύουσας. Η κατάστασή της, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνεται από τους γιατρούς ιδιαίτερα κρίσιμη.

Όπως αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της νύχτας η 17χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση εγκεφαλικού αιματώματος και αμέσως μετά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ιταλικές Αρχές, από τις οποίες ενημερώνεται λεπτομερώς.

Η 17χρονη βρισκόταν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια πενθήμερης εκδρομής και οι συμμαθητές της επιστρέφουν σε λίγη ώρα αεροπορικώς στην Αθήνα. Στο μεταξύ, η Εισαγγελία της Ρώμης διεξάγει έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών του συμβάντος, όπως προβλέπει η ιταλική νομοθεσία.

Από το τραυματολογικό κέντρο της Ρώμης διαρρέει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει η 17χρονη να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.