Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Swincar E-Spider. Το παντός εδάφους όχημα αράχνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το γαλλικής κατασκευής Swincar E-Spider, είναι ένα όχημα οι κατασκευαστές του οποίου έχουν υιοθετήσει τις κινήσεις της αράχνης, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί σε κάθε έδαφος.

Tο Swincar E-Spider είναι μάλλον το πιο περίεργο αλλά και ικανό σε κάθε είδους έδαφος, όχημα.



Κατασκευάστηκε από την γαλλική εταιρεία Mecanroc και είναι ένα τετράτροχο, ηλεκτρικό όχημα με σκελετό από αλουμίνιο και σε σχήμα αράχνης.

Η θέση του οδηγού είναι αναρτημένη μέσα στο πλαίσιο του σκελετού του οχήματος. Οι αρθρωτοί τροχοί συμβάλουν στην ισορροπία του οχήματος κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Όταν το όχημα βρίσκεσαι σε πλαγιά ακόμη και με 50-70% κλίση, το κάθισμα με τους τροχούς βρίσκονται σε απόλυτο παραλληλισμό και η οδήγηση είναι όχι μόνο πολύ σταθερή αλλά και αρκετά διασκεδαστική ειδικότερα στις διαδρομές εκτός δρόμου.



Ο κάθε τροχός κινείται από ηλεκτροκινητήρα 1000W με αυτονομία τεσσάρων ωρών. Το τιμόνι είναι συμβατικό για μπρος και πίσω κίνηση ενώ το φρένο είναι στο πεντάλ. Ο εφευρέτης του Swincar E-Spider, ο Pascal Rambaud, αφιέρωσε ατελείωτες ώρες μέχρι να ολοκληρώσει την ιδέα του. Ένα σταθερό, ευκίνητο, διασκεδαστικό στην οδήγηση και σχεδόν αθόρυβο όχημα.






Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.