Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Πύρινη κόλαση στην ανατολική Σιβηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στάχτη τεράστιες δασικές εκτάσεις - Για εθνική καταστροφή κάνουν λόγο η Ρώσοι.

Δασικές πυρκαγιές κατακαίουν περισσότερα από 1.200.000 στρέμματα στην ανατολική Σιβηρία, κυρίως σε περιοχές γύρω από τη λίμνη Βαϊκάλη όπου η θερμοκρασία έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες στους 38 βαθμούς Κελσίου και περισσότεροι από 5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

Περισσότερες από 150 πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη, κυρίως σε μια έκταση μεγαλύτερη του 1.000.000 στρεμμάτων στις περιφέρειες της Μπουργιατίας και του Ιρκούτσκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική υπηρεσία προστασίας των δασών. Με τις περιφέρειες αυτές συνορεύει η λίμνη Βαϊκάλη που είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες.

«Οι πυρκαγιές στη Σιβηρία μετατρέπονται σε εθνική καταστροφή», μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, προβάλλοντας εικόνες από τον πυκνό καπνό που καλύπτει τις όχθες της Βαϊκάλης και ένα μεγάλο μέρος της λίμνης. «Η ζέστη και η ξηρασία που επικρατούν εδώ και πολλές ημέρες στην περιοχή του Ιρκούτσκ συμβάλλουν στην επέκταση των πυρκαγιών» σημείωσε η δημόσια τηλεόραση Πέρβι Κανάλ.

Το υπουργείο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι για την κατάσβεση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί ένα αμφίβιο αεροσκάφος Be-200 και ένα ελικόπτερο.

Χθες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή τουρίστες που περνούσαν τις διακοπές τους στη λίμνη καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα κοντά στις τουριστικές μονάδες όπου διέμεναν.

Τόσο το Ιρκούτσκ όσο και η Μπουργιατία, καθώς και άλλες τέσσερις περιφέρειες της Σιβηρίας, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ο καπνός από τις πυρκαγιές γύρω από τη Βαϊκάλη είναι ορατός ακόμη και από το διάστημα και μόνο μια βροχή μπορεί να βοηθήσει την κατάστασ稻 ανέφερε από την πλευρά του το ρωσικό παράρτημα της Greenpeace.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.